Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
prva vožnja u 12.15

Norvežanin Kristoffersen otvara sljemenski slalom, Vidović starta prvi od Hrvata

Izvučeni su startni brojevi za nedjeljnu utrku Svjetskog skijaškog kupa na Sljemenu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Norvežanin Henrik Kristoffersen otvorit će 10. izdanje muškog slaloma Svjetskog kupa koji će se u nedjelju održati na sljemenskom Crvenom spustu, dok će od šestorice hrvatskih skijaša prvi nastupiti Matej Vidović s brojem 29.

U trenucima dok je Amerikanka Mikaela Shiffrin na Sljemenu slavila svoju četvrtu 'Snježnu kraljicu', skijaši su na klizalištu Ledeni park na Trgu kralja Tomislava ždrijebali svoje brojeve. Baš kao i djevojke dan ranije, skijaši su na izvlačenje brojeva dolazili na klizaljkama.

Broj jedan izvukao je Norvežanin Kristoffersen, trenutačno peti u poretku slalomaša.

"Iz utrke u utrku sve sam bolji, nadam se kako će tako biti i u Zagrebu. Ne razmišljam previše o uvjetima na stazi," poručio je Kristoffersen.

Drugi će se niz sljemensku stazu spustiti Švicarac Ramon Zenhaeusern, a kao treći Šveđanin Andre Myhrer. Rekorder sa četiri sljemenske pobjede i najbolji skijaš današnjice Austrijanac Marcel Hirscher izvukao je broj četiri.

"Uvijek je lijepo biti u Zagrebu, za ovaj grad me vežu lijepa sjećanja," kazao je Hirscher i potom pokušao otkriti formulu svoje dominacije u Svjetkom kupu.

"Teško je govoriti o sebi. Možda je tajna u malo sreće, malo talenta i mnogo rada," kazao je Austrijanac sa smiješkom.

U nedjelju će u muškoj konkurenciji skijati šest naših skijaša - Istok Rodeš, Matej Vidović, Elias Kolega, Filip Zubčić, Samuel Kolega te Leon Nikić. Uz njih će po sljemenskom Crvenom spustu skijati i legendarni Ivica Kostelić u ulozi predvozača s kamerom uoči obje utrke.

Prvi će startati Vidović s brojem 29. Rodeš ima startni broj 37, Elias Kolega će startati kao 45., Zubčić je izvukao broj 57, a zatim slijede Samuel Kolega i Nikić s brojevima 63 i 64. Ukupno će startati 66 skijaša.

Hirscher je rekorder sa četiri sljemenske pobjede, dok su Talijani Manfred Mölgg i Giuliano Razzoli, Šveđanin Andre Myhrer, Austrijanac Mario Matt, te Francuz Jean-Baptiste Grange slavili po jednom.

Prva vožnja muškog slaloma počinje u nedjelju u 12.15 sati, a najboljih 30 plasirat će se u drugu vožnju koja je na programu od 15.30 sati.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Hirscher sa 656 bodova ispred Austrijanca Maxa Franza sa 408 i Norvežanina Aleksandera Aamodta Kildea sa 392 boda.

U poretku slalomaša Hirscher je prvi sa 236 bodova, drugi je Austrijanac Schwarz s bodom manje, a treće mjesto drži Švicarac Daniel Yule sa 217 bodova.

STARTNA LISTA
1. Henrik Kristoffersen (Nor)
2. Ramon Zenhaeusern (Švi)
3. Andre Myhrer (Šve)
4. Marcel Hirscher (Aut)
5. Marco Schwarz (Aut)
6. Daniel Yule (Švi)
7. Michael Matt (Aut)
8. Alexis Pinturault (Fra)
9. Victor Muffat-Jeandet (Fra)
10. Sebastian Foss-Solevaag (Nor)
11. Felix Neureuther (Njem)
12. Manfred Moelgg (Ita)
13. Loic Meillard (Švi)
14. Manuel Feller (Aut)
15. Dave Ryding (VB)
29. MATEJ VIDOVIĆ (HRV)
37. ISTOK RODEŠ (HRV)
45. ELIAS KOLEGA (HRV)
57. FILIP ZUBČIĆ (HRV)
63. SAMUEL KOLEGA (HRV)
64. LEON NIKIĆ (HRV)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider