Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Zapaženi rezultati

Nordijci odlični na otvaranju sezone!

Hrvatski reprezentativci odlično su se snašli u nezgodnim austrijskim uvjetima uvjetima i na prvoj utrci ostvarili zapažene rezultate...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako većina skijaških centara u Europi nema snijega, austrijski gradić Seefeld, usprkos temperaturi zraka i do 11 Celzijevih stupnjeva, uspio je sačuvati umjetni snijeg te ovog vikenda biti domaćin FIS utrke za skijaše trkače.

Uvjeti za natjecanje bili su jako teški jer je visoka temperatura otapala snijeg, pa je staza na dijelovima bila puna vode, a sve je još dodatno otežavala i mjestimična kiša. Zbog loših vremenskih i snježnih uvjeta, organizatori natjecanja bili su primorani start utrke premjestiti na ranih 8 sati ujutro.

Sama FIS utrka bila je dobro posjećena, odnosno veliki broj reprezentacija odlučio se da im ovo bude početna skijaška stanica. Tako su na natjecanju sudjelovale ekipe iz 21 države. U ženskoj kategoriji bilo je 49 natjecateljica, a u muškoj njih 126.

Hrvatski reprezentativci odlično su se snašli u ovakvim uvjetima i na prvoj utrci ostvarili zapažene rezultate. U ukupnoj ženskoj kategoriji na utrci 5 kilometara slobodnim načinom pobijedila je Stephen Elisabeth (USA). Najbolje plasirana naša natjecateljica bila je Vedrana Malec osvojivši 14. mjesto, kojim je ujedno i ostvarila svoje najbolje FIS bodove u karijeri (117.92 FIS). U istoj utrci Nina Broznić bila je 32., Rea Raušel 48., a Sanja Juričić 51. U muškoj kategoriji, na 10 kilometara slobodnim načinom pobjedu je odnio Ivanou Aliaksei (BLR).

Edi Dadić u ukupnoj kategoriji bio je vrlo dobar 34., s ostvarenih 71.16 FIS bodova ( drugi najbolji u njegovoj karijeri), a u juniorima osvojio je 3. mjesto. U istoj utrci Andrej Burić, koji se još uvijek oporavlja od proljetne operacije nožnog palca, bio je 44., ali je odvozio do sada svoju najbolju utrku slobodnim načinom, osvojivši 97.17 FIS bodova. Krešimir Crnković bio je 72., a Ian Petrović 102.

Dan ranije na utrci klasičnim načinom ostvareni su sljedeći rezultati. Kod žena na 5 kilometara pobijedila je Laura Rohtla (EST). Nina Broznić bila je 24., Vedrana Malec 29., Rea Raušel 40., a Sanja Juričić 45.

Na 10 kilometara kod muškaraca pobijedio je Koukal Martin (CZE), Edi Dadić bio je 33., Andrej Burić 68., Krešimir Crnković 91., a Ian Petrović 93. (Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider