Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
NEMA STAJANJA DO 2022.

Nitko kao Sandra: Najveća svih vremena dobila doček kakav zaslužuje

Kraljica diska, čiji sjaj ne blijedi, s još jednim odličjem vratila se kući.

Osvajanjem srebra u Eugeneu, Sandra Perković je ostvarila ono što nije nitko prije nje - postala je prva diskašica u povijesti s pet medalja na svjetskim prvenstvima.

Ali, ona nema namjeru tu stati.

"Osvojiti pet medalja na svjetskim prvenstvima je velika stvar, ali ne mislim tu stati, nadam se zdravlju, dobroj volji i želji", rekla je svjetska viceprvakinja na svom zagrebačkom dočeku, dodavši:

"Cilj po koji smo otišli tamo bio je da ću se pofajtati s Amerikankom i da neće ona biti prva. Nismo na kraju bile niti jedna niti druga nego je bila Kineskinja."

Najponosnija je majka

Naravno, Sandra misli na olimpijsku pobjednicu, senzacionalnu Valerie Allman. Njih obje nadmašila je Kineskinja Feng Bin, 28-godišnjakinja koja do sada na globalnoj sceni nije osvojila ništa.

Najponosnija je kao i uvijek bila mama Vesna

"Prekrasno, savršeno, ne znam što bi rekla, srce mi je veliko kao kuća", kratko je rekla majka.

Da vidimo i što sve u svojoj kolekciji sada ima Sandra. Dva zlata, dva srebra i bronca sa svjetskih smotri, dva olimpijska zlata, pet uzastopnih europskih te šest dijamantnih liga. Ukupno, 12 medalja s najvećih natjecanja, više od bilo koga u povijesti.

Najveća svih vremena?

"Ja sam jedna od rijetkih osoba koja ima priliku raditi ono što voli, dajem sve od sebe, zdrava sam, malo ozljeda imam. Kad smo stajali na postolji u Eugeneu, stoji kineska zastava, stoji američka i stoji hrvatska, i dalje smo mi jedine diskašice koje imaju toliko odličja i koliko god budem mogla davat ću cijelu sebe u ovo", skromno je rekla sportašica koju sve više ljudi u njenoj disciplini smatra najvećom svih vremena.

I je li onda uistinu najveća svih vremena? Za mnoge jest, iako je njen najbolji hitac tek 16. na vječnoj ljestvici. No, ispred nje su gotovo isključivo atletičarke koje su bacale u 80-ima - vremenu kad u atletici nije bilo ozbiljnih doping kontrola. Sandrina želja bacati je idućih deset godina, sve do Olimpijskih igara u Brisbaneu kad će imati 42 godine.

"Pa da, mogu ja malo i napravit pauzu između, hahaha", uz osmijeh je rekla.

Majka će je svakako podržati.

"Mislim da može, možda i dalje. kod nje je svašta moguće. Ma, možda čak i dalje, ono, do penzije. Može u penziju s 45, pa valjda do 45-e", dodala je još Vesna Perković.

Kažu da mama zna najbolje, tako da Sandra, veselimo se što ćemo te još duuugo gledati na borilištima diljem svijeta.

Krenuvši već za manje od mjesec dana u Munchenu, gdje 15. kolovoza započinje Europsko prvenstvo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider