Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Neće još u mirovinu

Šok u Francuskoj: Karabatić zbog bolesti mora prekinuti karijeru na tri mjeseca

Nikola Karabatić neće igrati ni trenirati sljedeća tri mjeseca zbog upale vena desne noge.

Nikola Karabatić (Foto: Afp)

Ponajbolji rukometaš svih vremena, francuski reprezentativac i igrač PSG-a Nikola Karabatić morat će privremeno prekinuti rukometnu karijeru.

Riječ je o pauzi od tri mjeseca koju će morati napraviti zbog bolesti.

Ivan Martinović i Luka Cindrić Stožerni igrač Kauboja neće igrati nekoliko mjeseci: "Da sam ranije znao za to, ne bih nastupio na SP-u" divider

Naime, PSG je objavio da Karabatić ima upalu vena desne noge (flebitis) zbog koje će morati pauzirati tri mjeseca. Riječ je o stanju u kojem dolazi do upala i stvaranja ugrušaka u površinskim venama.

Ne smije trenirati dok traje terapija

Njegovo je stanje izvan okvira klasične sportske medicine pa će ga morati tretirati u skladu s problemom, a dok se liječi, neće se smjeti baviti nikakvom vrstom sporta pa će morati nakratko prekinuti svoju karijeru.

PPD Zagreb Drama u zračnoj luci: Otkazana utakmica PPD-a Zagreb u Ligi prvaka! divider

"Karabatić će se morati liječiti terapijom koja se bazira na antikoagulansima, tretman nije kompatibilan s sportom, pa će morati prekinuti sve aktivnosti na tri mjeseca“, poručili su iz PSG-a.

Inače, Karabatić ima već 38 godina i mnogi šuškaju kako bi ovo mogao biti kraj njegove karijere, međutim iz Grada Svjetlosti stižu drugačije informacije. Nikola navodno još nije odustao, ne samo od rukometa nego i od ove sezone. Plan mu je oporaviti se do Final 4 i na njemu zaigrati, plasira li se PSG.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider