Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
Ostali sportovi
Ogromne restrikcije

Nikad teže novinarima na Olimpijskim igrama: Mnoge medijske kuće odustale od praćenja Igara

Mnoge medijske kuće odustale su od praćenja Igara nakon objave iznimno restriktivnih pravila za predstavnike medija za vrijeme, ali i prije Igara.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Još je samo jedan dan do otvorenja Olimpijskih igara u Tokiju, a sudionici, među kojima i očekivanih 70 tisuća novinara, polako stižu, u Japan, ali pod ogromnim restrikcijama.

Mnoge medijske kuće odustale su od praćenja Igara nakon objave iznimno restriktivnih pravila za predstavnike medija za vrijeme, ali i prije Igara.

Od svih akreditiranih novinara Organizacijski odbor zatražio je mjerenje tjelesne temperature sedam dana prije puta, obvezna su dva testiranja na koronavirus prije puta te svakodnevni testovi za vrijeme boravka u Tokiju. Novinarima u prvih 14 dana na Igrama nije dopušteno kretanje izvan olimpijskih borilišta i hotela, a posve su iracionalni razlozi zbog kojih stotine predstavnika medija ostaju i po 10 sati bez objašnjenja u zračnoj luci, okruženi vrlo ljubaznim, ali nefleksibilnim domaćinima Japancima.

Vrlo su striktna i ograničavajuća pravila za razgovore sa sportašima, a maske predstavnici medija moraju nositi cijelo vrijeme.

"Važno je da s organizatorima počnemo razgovarati na ljubazan način, da razumijemo njihovo razmišljanje i koliko im je teško, ali moramo zajedno pronaći rješenje, ako je moguće ljudsko rješenje, jer ne mogu vjerovati da je ovo gostoljubivost Japana. Suočeni smo sa sigurno najluđim ograničenjima u našim novinarskim karijerama, ali treba im pokazati da nismo neprijatelji i u ratu", kazao je predsjednik Međunarodnog udruženja sportskih novinara (AIPS) Gianni Merlo, koji se i osobno uvjerio u rigorozna pravila jer je njegovo vrijeme testiranja obavljeno pola sata izvan dopuštenog vremena od 72 sata prije puta koji preporučuju domaćini.

Za potrebe medija bilo je prvotno predviđeno oko 350 hotela, ali je to smanjeno na 150.

Osim HTV-a, hrvatski kontingent pisanih medija je nikad manji, pa je u Tokio otputovalo svega šest novinara.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider