Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Treću godinu zaredom

NHL ponovno u Europi: Poznati gradovi u kojima će se igrati utakmice

Vodstvo NHL-a odlučilo je sljedeće sezone organizirati tri utakmice utakmice osnovnog dijela sezone na europskom tlu. U sklopu tzv. "Svjetske serije", ponajbolji hokejaši klubovi svijeta će jednu utakmicu odigrati u Pragu, a dvije u Stockholmu, objavili su iz NHL-a.

Chicago Blackhawks (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U Pragu će 4. listopada sezonu otvoriti Chicago Blackhawks i Philadelphia Flyers, dok će 8. i 9. studenog u Stockholmu snage odmjeriti Buffalo Sabres i trenutačno najbolja momčad osnovnog dijela sezone Tampa Bay Lightning.

Osim toga, neke će NHL momčadi završni dio priprema za novu sezonu odraditi na Starom kontinentu te će u sklopu toga odigrati i pripremne utakmice protiv europskih klubova.

Ovo je već treća uzastopna sezona u kojoj će europski ljubitelji hokeja na ledu imati priliku gledati NHL momčadi na djelu. U ovoj sezoni su tri utakmice odigrane na tlu Švedske i Finske, a sve zajedno su NHL momčadi nastupile već 25 puta pred europskim fanovima.

Takav potez i ne čudi, jer je Europa veliki bazen iz kojeg NHL crpi mnoštvo najtalentiranijih igrača koji se na taj način mogu pokazati pred navijačima koji su ih nekada imali priliku gledati u njihovoj razvojnoj fazi. U NHL-u trenutačno nastupa više od četvrtine hokejaša koji nisu rođeni na sjevernoameričkom tlu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider