Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ahou junak večeri

Predatorsima nije pomoglo ni 14 tisuća navijača

Hokejaši Carolina Hurricanesa izborili drugi krug doigravanja za Stanley Cup.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hokejaši Carolina Hurricanesa opravdali su status prvog nositelja u Centralnoj diviziji i pobjedom 4:3 u produžetku šeste utamice serije protiv Nashville Predatorsa izborili drugi krug doigravanja za Stanley Cup.

Predatorsima nije pomogla ni podrška više od 14.000 domaćih navijača, ni vodstvo 3:1, jer su Hurricanesi imali junaka večeri u Sebastianu Ahou koji je svojim prvim golom smanjio prednost domaćih na 3:2, a svojim drugim golom, u drugoj minuti produžetka, odveo goste do pobjede i u drugi krug doigravanja, gdje će se Carolina boriti protiv branitelja naslova Tampa Baya za plasman u polufinale.

Uz Ahoa, strijelci za Hurricanese bili su još Dougie Hamilton i Brock McGinn. Kod Predatorsa je Mikael Granlund bio strijelac i asistent, a po pogodak su dodali Nick Cousins i Ryan Johansen.

Montreal odgodio Torontovo slavlje

Toronto je pred svojim navijačima imao priliku osigurati plasman u drugi krug, ali su Montreal Canadiensi produžili seriju pobjedom 4:3 u produžetku koji je trajao samo 59 sekundi, koliko je trebalo Nicku Suzukiju za postizanje pobjedničkog pogotka.

Montreal je vodio 3:0, s dva pogotka Joela Armije te jednim Jesperija Kotkaniemija. No, Maple Leafsi su se vratili u utakmicu golom Zacha Hymana u drugoj trećini te s dva pogotka Jakea Muzzina u zadnjoj dionici.

Šesta utakmica je na rasporedu u noći sa subote na nedjelju po srednjoeuropskom vremenu u Montrealu, gdje Canadiensi pokušati izboriti odlučujući sedmi dvoboj. Vlada Quebeca odlučila je da će šestoj utakmici u Bell Centreu moći nazočiti 2500 gledatelja, što će biti prva utakmica s navijačima u dvorani od izbijanja pandemije u ožujku 2020.

Pobjednik ove serije će u drugom krugu igrati protiv Winnipeg Jetsa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider