Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
super bowl 3. veljače

Poznati svi sudionici NFL doigravanja: Branitelji naslova se izvukli, Titansi ispali

Završen je regularni dio sezone u NFL ligi.

Philadelphia Eaglesi osigurali doigravanje (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Branitelji naslova NFL prvaka, igrači Philadelphia Eaglesa, uspjeli su u posljednjem kolu ovogodišnje sezone profesionalne lige u američkom nogometu osigurati nastup u doigravanju zahvaljujući pobjedi od 24:0 na gostovanju kod Washington Redskinsa, a na ruku im je išao i rezultat iz Minneapolisa, gdje su Chicago Bearsi svladali domaće Minnesota Vikingse sa 24:10.

Eaglesi prošli, Vikingsi ispali

Eaglesi su ligaški dio sezone okončali s omjerom pobjeda i poraza 9-7 te u doigravanje ušli kao posljednja, šesta momčad u svojoj Nacionalnoj konferenciji, dok su Vikingsi nakon poraza od Bearsa pali na omjer 8-7-1 te će doigravanje gledati na malim ekranima.

Uz Eaglese, posljednjeg dana ligaškog dijela sezone nastup u doigravanju osigurali su i Baltimore Ravensi kao pobjednici Sjeverne skupine Američke konferencije te Indianapolis Coltsi kao šesta momčad u toj konferenciji. Ravensi su dramatičnoj završnici na svom terenu u nedjelju svladali Cleveland Brownse sa 26:24 i tako s omjerom 10-6 uspjeli ostati ispred Pittsburgh Steelersa, kojima nije pomogla niti pobjeda 13:10 protiv Cincinnati Bengalsa, jer su sezonu završili na omjeru 9-6-1, odnosno prvi "ispod crte".

Coltsi u izravnom duelu do playoffa

Posljednji putnici u doigravanje postali su Coltsi, koji su u izravnom dvoboju za šesto mjesto kao gosti nadigrali Tennessee Titanse sa 33:17 i tako završili ligaški dio s omjerom 10-6, dok su Titansi pali na 9-7.

Još ranije svoja mjesta u doigravanju u Nacionalnoj konferenciji osigurali su New Orleans Saintsi, koji su s omjerom 13-3 osvojili prvo mjesto, a samim time i prednost domaćeg terena sve do "Super Bowla", Los Angeles Ramsi, koji su sezonu također završili s omjerom 13-3 te će biti slobodni u prvom krugu doigravanja, Chicago Bearsi koji su sa 12-4 osvojili prvo mjesto u Sjevernoj skupini, Dallas Cowboysi koji su sa 9-7 završili na vrhu Istočne skupine i Seattle Seahawksi koji su sa 10-6 bili najbolja momčad u ovoj konferenciji, a da nije osigurala prvo mjesto u svojoj skupini.

U mjesec dana do novog (ili starog) prvaka

Iz Američke konferencije plasman u doigravanje ranije su osigurali Kansas City Chiefsi, koji su sa 12-4 osigurali prvo mjesto i prednost domaćeg terena do velikog finala, New England Patriotsi koji su sa 11-5 osigurali izravni prolazak u drugi krug doigravanja, Houston Texansi, koji su sa 11-5 osvojili prvo mjesto u Južnoj skupini i status trećeg nositelja, te Los Angeles Chargersi koji su usprkos omjeru 12-4 u statusu petog nositelja jer su zauzeli drugo mjesto u Zapadnoj skupini iza Chiefsa.

U prvom krugu doigravanja sljedećeg vikenda tako će se igrati Chicago i Philadelphia te Dallas i Seattle u Nacionalnoj konferenciji, dok su parovi u Američkoj konferenciji Houston - Indianapolis i Baltimore - Los Angeles Chargers.

Ovosezonski, 53. "Super Bowl" igrat će se 3. veljače u Atlanti.

 

RASPORED DOIGRAVANJA,

PRVI KRUG:
 
Subota, 5. siječnja:
 
Houston - Indianapolis (22.35 sati)
Dallas - Seattle (2.15 sati)
 
Nedjelja, 6. siječnja:
 
Baltimore - LA Chargers (19.05 sati)
Chicago - Philadelphia (22.40 sati)
 
DRUGI KRUG:
 
Subota, 12. siječnja:
 
Kansas City - Baltimore/LA Chargers/Indianapolis (22.35 sati)
LA Rams - Chicago/Dallas/Seattle (2.15 sati)
 
Nedjelja, 13. siječnja:
 
New England - Houston/Baltimore/LA Chargers (19.05 sati)
New Orleans - Dallas/Seattle/Philadelphia (22.40 sati)
 
KONFERENCIJSKA FINALA:
 
Nedjelja, 20. siječnja
 
SUPER BOWL:
 
Nedjelja 3. veljače (Atlanta, 0.30 sati)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider