Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Ostali sportovi
Njemu je dobro

NFL: Je li Tom Brady odigrao posljednju utakmicu?

Tom Brady ima 45 godina i još uvijek igra na vrhunskoj razini.

Tom Brady (Foto: Afp)

Najbolji igrač u povijesti američkog nogometa, quarterback Tampa Bay Buccaneersa 45-godišnji Tom Brady možda je ipak stigao do završetka svoje karijere nakon domaćeg poraza 14:31 od Dallas Cowboysa u posljednjem susretu prvog kruga ovogodišnjeg doigravanja NFL-a igranom u noći s ponedjeljka na utorak.

Brady je jedini igrač koji je u karijeri osvojio sedam naslova prvaka, a rekorder je i po broju osvojenih jarda bacanjima i po broju bacanja za polaganje. Nakon 20 godina provedenih u New England Patriotsima, s kojima je osvojio šest naslova prvaka, u proljeće 2020. godine odlučio je otići u Tampu, s kojom je u prvoj godini osvojio još jedan naslov.

Već se jednom umirovio

No lani je nakon poraza od Los Angeles Ramsa u finalu doigravanja Nacionalne konferencije objavio svoje povlačenje, a onda se samo 40 dana kasnije ipak predomislio i odlučio nastaviti igrati i u 2022.

Ove sezone Bradyjev učinak bio je znatno lošiji nego prošle, ali momčad se ipak plasirala u doigravanje unatoč negativnom omjeru pobjeda i poraza (8:9) zbog toga što je igrala u vrlo lošoj diviziji. No već u prvom susretu u doigravanju Buccaneersi nisu bili konkurentni Cowboysima, koji su i u sezoni pokazali više jer su ostvarili omjer 12:5.

Po porazu od Cowboysa Brady nije decidirano kazao da mu je to bila posljednja utakmica u veličanstvenoj karijeri.

"Idem sada kući dobro se naspavati, a onda ću sljedećih dana vidjeti što dalje. Volim ovu organizaciju, lijepo mi je ovdje", kazao je Brady.

Inače, ovo je bila prva gostujuća pobjeda Cowboysa u gostima u doigravanju nakon točno 30 godina, odnosno od 17. siječnja 1993. kada su svladali San Francisco 49-erse rezultatom 30:20 u finalu Nacionalne konferencije na putu ka svom posljednjem naslovu prvaka.

Cowboysi će u drugom krugu doigravanja ponovno u goste, i to upravo kod Ninersa. Drugi par u nacionalnoj konferenciji čine Philadelphia Eaglesi i New York Giantsi, dok će u polufinalima Američke konferencije igrati Kansas City Chiefsi i Jacksonville Jaguarsi te Buffalo Billsi i Cincinnati Bengalsi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider