Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
svjetski prvak

Nezaustavljivi Goran Čolak opet srušio vlastiti rekord

Nakon izuzetnih uspjeha i titule ukupnog pobjednika AIDA Svjetskog prvenstva održanog pred dvadesetak dana u Limassolu na Cipru, naš sjajni reprezentativac, višestruki svjetski prvak i rekorder Goran Čolak osvojio je prvo mjesto i zlatnu medalju na Prvom svjetskom prvenstvu u ronjenju na dah u dubinu u organizaciji CMAS-a održanom na otoku Ischija u Italiji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U disciplini CWT - ronjenja u dubinu sa perajama naš "čudesni Hrvat" postigao je rezultat od 110 metara te na taj način došao ne samo do najboljeg rezultata natjecanja, nego je ponovno srušio svoj nedavno postignuti nacionalni rekord i poboljšao ga za dodatna 2 metra!

Goran je nastupio pod vodstvom trenera Ivana Drviša, kao član Hrvatske reprezentacije uz kolege Brunu Šegvića, Vanju Peleša te Lidiju Lijić Vulić.

"Ovo je najbolji kraj sezone koji sam uopće mogao zamisliti", jedan je od prvih komentara našeg rekordera koji trenutačno drži sve nacionalne rekorde u svim disciplinama ronjenja na dah - i u bazenu i u dubinu.

"Uvjeti na Ischiji bili izuzetno zahtjevni. More je bilo hladno, već ispod 20 metara padalo je na samo 13-ak stupnjeva, s jakim morskim strujama i kišom koja je padala gotovo cijelo vrijeme. Zbog toga je ovaj zaron od 110 metara, za ove uvjete u kojima sam ronio, kao da sam ronio i 10-ak metara više".

Nakon posljednjih uspjeha i odličja na bazenskom SP-u u Beogradu te dubinskog SP-a na Cipru, zlato i rekord u Italiji doista su najbolji mogući završetak recentne sezone.

Ali i više od toga, jer ovo zlatno odličje potvrda je i uspješnosti Goranova prijelaza iz bazenskih disciplina u kojima je postigao gotovo sve što je moguće postići, na discipline ronjenja na dah u dubinu - prijelaza koji je Goran započeo upravo nedavnim nastupom na Cipru, a nastavio sada na SP-u u Italiji.

Dodamo li tome da je Goranov dugoročni plan da u disciplinama ronjenja na dah u dubinu najbolje rezultate postigne tek 2017. godine, nema sumnje da od ovog našeg sjajnog svjetskog sportaša možemo očekivati još puno dobrih vijesti.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider