Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
BILI SU BLIŽE POBJEDI

Nexeu samo bod na gostovanju u susjedstvu, Kuzmanović ponovno sjajan

Rukometaši Nexea podijelili su po bod sa svojim domaćinima iz slovenskog Velenja

Rukometaši Nexea (Foto: Vlado Kos/Cropix)

Rukometaši našičkog Nexea odigrali su protiv slovenskog Gorenja 27-27 (13-15) na gostovanju u Velenju, u utakmici 2. kola skupine 2 glavne runde Europske lige.

Manuel Štrlek je s četiri pogotka bio najbolji strijelac hrvatskog doprvaka, dok su po tri gola postigli Aleksandar Bakić, Luka Moslavac, Adir Cohen i Fahrudin Melić.

Vratar Dominik Kuzmanović je imao 15 obrana.

Najbolji strijelci Gorenja bili su Tilen Sokolić i Peter Šiško sa po šest pogodaka, a pet je postigao Ibrahim Haseljić. Vratar Matevž Skok je obranio 11 šutova.

Nexe u utakmicu ušao bez trenera

Našičani, koje je u ovoj utakmici vodio klupski savjetnik Kasim Kamenica, odlično su otvorili utakmicu i već u 10. minuti imali pet pogodaka prednosti (6-1). No, domaća momčad je već u 18. minuti uspjela izjednačiti (8-8). Bolju igru u drugoj polovici prvog poluvremena Gorenje je okrunilo vodstvom 15-13, s kojim je domaća momčad ušla u drugo poluvrijeme.

Serijom 4-0 na početku drugog dijela rukometaši Nexea su opet došli do vodstva (17-15) i tu su prednost održavali do pred kraj utakmice. Gosti su imali 26-24 u 55. minuti, ali su u 58. domaći izjednačili na 26-26. Predrag Vejin je pogodio za vodstvo Našičana 27-26, ali je Haseljić izjednačio na 27-27.

Vratar Gorenja Skok zaustavio je u zadnjoj minuti šut Manuela Štrleka te omogućio svojoj momčadi napad za pobjedu. Ipak, obrana Nexea je izdržala i nije dopustila šut prema Kuzmanoviću do isteka vremena pa su osvojili bod.

U drugoj utakmici u skupini Skjern je slavio s 29-27 na gostovanju kod Saevehofa i sa šest bodova preuzeo prvo mjesto na ljestvici. Nexe je s pet bodova na drugom mjestu. Saevehof je treći s tri boda, a na začelju je Gorenje s dva boda.

U sljedećem kolu, koje je na rasporedu 27. veljače, Nexe će ugostiti Gorenje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider