Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
vodili sve do kraja

Neporaženoj Hrvatskoj ipak promaknulo razigravanje za višu diviziju

Hrvatska ragbi reprezentacije nije uspjela izboriti playoff za Trophy diviziju.

Kapetan Nik Jurišić (Foto: Berislav Rožman) (Foto: Berislav Rožman)

Odlična hrvatska reprezentacija u nedjelju je na Malti odigrala neriješeno te bez poraza zaključila ovogodišnji Europski kup nacija, no to i dalje nije bilo dovoljno za prvo mjesto u skupini i playoff za Trophy diviziju.

Zbog skor razlike Malta osvaja skupinu i za višu diviziju razigrava s pobjednikom dvoboja Švedske i Ukrajine.

Hrvatska je od početka čvrsto ušla u utakmicu s dobro poznatim protivnicima, no Malta presijeca jednu loptu i već u petoj minuti polaže za 5:0. Sve nakon toga naši reprezentativci apsolutno dominiraju na terenu te lopta ne izlazi s malteške polovice, no domaćini igraju čvrstu obranu i uz polaganje Brajkovica i pretvaranje Newtona te još jedan zgoditak iz kazne, Hrvatska ne uspijeva napraviti veću razliku; na poluvrijeme se odlazi s 8:10.

U nastavku nešto izjednačenija utakmica, zgoditak postiže Srđan Majkić, a ubrzo nakon njega Malta smanjuje na 8-13. Hrvatska sve do kraja i dalje u vodstvu koje nas šalje u daljnje razigravanje, no u 79. minuti susreta Maltežani iz kazne izjednačavaju na 18:18, što i ostaje konačan rezultat, a nama ostaje žal za nesretnim remijem – zbog skor razlike od 14 poena, Hrvatska bez ijednog poraza u ovogodišnjem Europskom kupu nacija zauzima drugo mjesto.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider