Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
SPEKTAKL BEZ POGODAKA

Najgora momčad na svijetu ipak nije uspjela: Gosti iz "raja na zemlji" sačuvali mrežu netaknutom

Jučerašnja utakmica o kojoj se jako puno pričalo dogodila se u San Marinu, gdje su gostovali Sejšeli.

San Marino (Foto: Afp)

Sve do jučerašnjeg dana, nogometna reprezentacija San Marina bila je u seriji od 122 utakmice bez pobjede. U pitanju su naravno službene utakmice, odnosno susreti UEFA kvalifikacija te prijateljske utakmice unutar FIFA službenih termina.

Očekivalo se da bi ta serija mogla biti prekinuta, budući im je u goste dolazio protivnik po mjeri, reprezentacija Sejšela. Istina, to je momčad 13 mjesta na FIFA ljestvici rangirana bolje od ove kneževine unutar Italije, koja se nalazi na posljednjem, 211. mjestu, no očekivalo se da bi domaći teren trebao igrati bitnu ulogu.

Nogometaši San Marina podlegli pritisku

Upravo zbog toga su razni mediji obratili pažnju na ovaj susret, odnosno nikad neki prijateljski susret San Marina nije bio ovoliko praćen, a možemo reći niti važniji. Vrijedi navesti kako Sejšeli, unatoč tome što su također jedna od najslabijih reprezentacija svijeta, nisu dugo bez pobjede. Naime, u studenom prošle godine rezultatom 1:0 su savladali protivnika po mjeri, Sri Lanku.

Svog protivnika po mjeri, što momčad s otočja koje mnogi zovu Rajem na zemlji svakako je, San Marino nije uspio savladati. Čini se da su podlegli pritisku eventualnog prekida negativnog niza te jednostavno nisu uspjeli savladati vratara protivničke momčadi. Sejšeli su se postavili defenzivno, San Marino je nošem svojim navijačima napadao, no mreže su na kraju mirovale sve do kraja susreta, osim kada bi ih zatresao lagani vjetrić.

San Marino tako nastavlja svoj negativni niz, koji iznosi 123 utakmice bez pobjede. Iduća prilika dolazi u ponedjeljak, kad kod njih gostuje Estonija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider