Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Koliko će još ovako

Najbolja svjetska visašica razočarala: Ne znam što se događa!

Posljednji put Blanka nije bila na postolju na EP-u u Torinu 2009., a šesta je bila prije pet godina u Stuttgartu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Blanka Vlašić nije više sigurna oklada kada je u pitanju natjecanje u skoku u vis. Na mitingu Dijamantne lige u Lausannei osvojila je tek šesto mjesto s preskočenih 1,90 metara. Dakle, isti rezultat kao što ga je postigla i u New Yorku i situacija bi, da nije bilo onog sjajnog skoka u Splitu preko dva metra, bila dramatična. Ovako, još se uvijek može govoriti kako su ovi rezultat posljedica nenastupanja u zimi, duge sezone na otvorenome.

>> Šok u Laussani: Blanka bez postolja, jedva preskočila 190!

Posljednji put Blanka nije bila na postolju na Europskom dvoranskom prvenstvu u Torinu 2009. godine, a posljednji je put bila šesta prije pet godina, na finalu Grand Prixa u Stuttgartu.

Blanka je iz prvog pokušaja preskočila 1,85 metara, a problemi su nastali već na sljedećoj visini (1,90), koju je preskočila tek iz trećeg pokušaja. Na visini 1,95 otpale su redom Green, Skolina, Stjopina i Melfort. Jedino je Ruskinja Ana Čičerova preskočila, a poslije je triput rušila na visini dva metra.

"Ništa od stotog natjecanja na kojem bi Blanka preskočila dva metra. Butelja finog vina morat će pričekati neku drugu priliku", komentirao je Joško Vlašić, njezin otac i trener.

Blanka se jako mučila, a razlog ovoga puta nije bio samo vjetar i pad temperature iz minute u minutu.

"Imala sam problema sa skočnim zglobom. Potom me počelo boljeti koljeno. Trčanje do letvice bilo je dobro, ali nisam imala snage u odrazu", istaknula je Blanka.

Sljedeći nastup imat će 10. srpnja u Birminghamu.

"Do tada će se oporaviti. Ova je sezona posebna priča u odnosu na prošle i treba biti strpljiv, treba sačuvati glavu jer ono najvažnije tek dolazi", rekao je Joško.

S deset osvojenih bodova Blanka Vlašić ostala je vodeća u poretku visa. (Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider