Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Utrka u šest etapa

Najavljen start ovogodišnje biciklistike utrke Tour of Croatia

Četvrta biciklistička utrka "Tour of Croatia", koja se održava od 17. do 24. travnja, počinje u utorak u 11 sati iz Osijeka, a TV prijenos utrke emitirati će brojne televizijske postaje sa čak šest kontinenata i više od 170 zemalja svijeta, istaknuto je na konferenciji za novinare u ponedjeljak u Osijeku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Velika je novost u odnosu na prijašnje godine da je utrka dignuta na višu kategoriju od strane Međunarodnog biciklističkog saveza i nadamo se da ćemo opravdati sva očekivanja", rekao je na konferenciji Vladimir Miholjević, direktor utrke.

"Organizacijski, uvijek se trudimo biti još bolji i dati svima povoda i motiva da nas još kvalitetnije prate. Velika zahvala ide i sportašima koji dolaze iz godine u godinu i čine ovaj projekt interesantnim, velika je čast imati takva imena na utrci, a veseli i različit "sastav" - od onih iskusnijih do manje iskusnih", dodao je Miholjević naglasivši kako je Tour of Croatia nakon samo tri godine unaprijeđen u 2. HC kategoriju od strane UCI-ja.

Tehnički direktor utrke Luka Mišović kao jedinu promjenu u odnosu na dosadašnje naveo je činjenicu da će se ove godine prvi puta voziti preko uspona u Parku prirode Papuk.

"Utrka je podijeljena u šest etapa. Prva je Osijek – Koprivnica, druga je Karlovac – Zadar, slijedi dionica Trogir – Podgora, potom zatim Starigrad - Crikvenica, pa Rabac - Rijeka i posljednja je Samobor - Zagreb koja završava na Trgu svetog Marka“, pojasnio je Mišović dodavši: "Sutra je na rasporedu prva etapa između Osijeka i Koprivnice koju svi željno iščekujemo, a u narednim nas danima i etapama očekuju zahtjevni usponi, vožnja u različitim dijelovima Hrvatske i još jedna uzbudljiva utrka."

Mišović je rekao kako će se voziti ukupno 1.075 kilometara s 11 kilometara uspona.

Najuspješniji biciklist na dosadašnjim izdanjima utrke Tour of Croatia, Talijan Giacomo Nizzolo naglasio je kako njegova forma nije najbolja, ali i dodao kako je ovo najbolja utrka na kojoj se može kvalitetno pripremiti za Giro d`Italia.

"Na utrku sam došao nakon ozljede i moja trenutna forma nije najbolja. Ali naravno, došao sam ovdje kako bih je popravio i pripremio se za sljedeće velike ciljeve koji su ispred mene, a jedan od njih je Giro d`Italia. Ovo je sigurno najbolja utrka na kojoj se mogu kvalitetno pripremiti za Giro d`Italia. Jasno da želim nastaviti niz na ovoj utrci sa pobjedama na etapama i veselim se nastupima u idućih nekoliko dana," kazao je Nizzolo.

Domaći vozač, član tima Adria Mobile Cycling, Radoslav Rogina do sada je osvojio peto i 11. mjesto u generalnom poretku, a o ciljevima ove godine rekao je: "Plan je uvijek što bolje odraditi utrku i pobijediti. Kako doći do toga jasno ovisi i o konkurenciji. Svoje pripreme odradio sam točno po svojim željama, a etape će pokazati kakva je forma. Utrka je teška kao i svake godine. Nadam se da ću ove godine uspjeti ostvariti svoj skriveni cilj."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider