Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Hare Scramble

Na 'željeznom brdu' peti put zaredom najbolji nepobjedivi Poljak

Do cilja utrke Erzbergrodea u austrijskom kamenjaru stiglo je samo 9 natjecatelja...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Među više od 1800 prijavljenih, kao i lani, bili su Marko Prodan i Tihomir Kotarski. Na prologu su nadmašili prošlogodišnje rezultate i uvjerljivo se plasirali među 500 nedjeljnih „Hare Scramble“ izazivača (Prodan 86., Kotarski 150.).

Kotarski se usput okušao i u „Rocketride“ kvalifikacijama te je u specifičnoj disciplini vožnje motocikla zahtjevnom blatnom uzbrdicom s rezultatom 21.206 sekundi zauzeo 88. mjesto.
Prodan je, pak, prvi put vozio enduro nakon proljetnog loma noge te je svu snagu čuvao za utrku u kojoj će – sam tvrdi – „jednom doći do cilja, pa makar dolazio na Erzberg sljedeća dva desetljeća“.

Istranin sve u svemu može biti ponosan na ovaj nastup iako je zapeo nakon 9. kontrolne točke – na „Slavoluku bola“ i osvojio 125. mjesto. Lani se probio do 13. od 20 „prolaza“ te završio među 100 najboljih (92.), no sada je u prvom redu bilo važno da noga izdrži brutalne napore.

Kotarski je opet bio žrtvom muljevitog područja „Vražje kuhinje“ te mu uz ime stoji 318. mjesto, za nijansu ljepše od 355. na premijernom mu „rodeu“.

Poljak Tadeusz Taddy Blazusiak petom je uzastopnom pobjedom stekao status apsolutne legende kraljevske utrke Erzbergrodea. Očito već poznaje svaki kamen na 30-kilomerskoj Red Bull Hare Scramble ruti, pa je trijumfirao za „samo” 2 sata 12 minuta i 3 sekunde. Još je samo osam vozača osjetilo to zadovoljstvo prolaska kroz cilj. Na „željeznom brdu” to je ravno pobjedi. Naročito kad je u konkurenciji taj nepobjedivi Blazusiak.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati

Nastavi čitati