Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Na jesen počinje rukometna regionalna liga

Od slijedeće natjecateljske sezone 2011./2012. igrat će se Regionalna liga.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Odlučili su to čelnici 6 zemalja koje su osnovale SEHA (South East Handball Association): Hrvatska, Srbija, BiH, Makedonija, Crna Gora i Slovačka.

Mađarska, čiji je tajnik saveza bio prisutran na sastanku za sada će biti u statusu promatrača, ali njihov je interes velik i oni će se uključiti u natjecanje od sezone 2012./2013.

Potpisan je zajednički Ugovor o osnivanju SEHA udruženja. Sezona počinje 10. rujna, a ždrijeb natjecateljskih parova održat će se 14. lipnja u Beogradu. Prve sezone Ligu će igrati 12 momčadi: 3 iz BiH, po dvije iz Hrvatske, Srbije, Makedonije i Crne Gore te jedna iz Slovačke. O snazi lige dovoljno govori da će u njoj igrati 2 ovogodišnja četvrtfinalista Lige prvaka, te redovni sudionici završnica svih europskih natjecanja. Interes za sudjelovanje u Ligi je velik i već su stigli upiti za priključenje još nekih zemalja regije.

Predsjednik HRS-a Sandi Šola izabran je za predsjednika SEHA-e, dok će dužnost komesara lige obnašati Dragan Načevski iz Makedonije. Izabran je i Upravni odbor udruge te Komisija za suce i delegate, Natjecateljska komisija i Komisija za marketing.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider