Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
svaka čast

Mlada hrvatska gimnastičarka osvojila europsko srebro na ručama

Sara Šulekić je u nedjelju nastupila u tri finala.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska juniorska gimnastička reprezentativka Sara Šulekić u nedjelju je u turskom Mersinu osvojila naslov europske viceprvakinje na dvovisinskim ručama.

Sjajna 15-godišnjakinja članica ZTD "Hrvatski Sokol" je Hrvatskoj donijela prvu žensku medalju u povijesti EP-a, a do srebrnoj odličja je došla s ocjenom 12,400. Bolja od Sare bila je samo Rumunjka Ana Barbosu (13,450). Druga hrvatska predstavnica u ovom finalu bila je Nika Kukuljan Frleta iz GK "Rijeka", a zauzela je šesto mjesto s ocjenom 10,700.

gol expired Filip Zubčić ipak bez postolja nakon drugog mjesta u prvoj vožnji divider

"Presretna sam! Čak je bilo i suza radosnica. Samo sam se koncentrirala na svoju vježbu i evo, došao je odličan rezultat", izjaila je europska viceprvakinja iz Mersina.

Sara Šulekić je u nedjelju nastupila u tri finala. Na preskoku je osvojila šesto mjesto s ocjenom 13,175, a u istoj disciplini je Antea Ercegović (GK "Marjan") bila sedma (13,050). U vježbi na tlu Sara je s ocjenom 11,800 osvojila osmo mjesto.

U Mersinu će u lovu na medalje biti i seniorke: Tijana Korent na preskoku te Christina Zwicker na dvovisinskim ručama i gredi.

Sara je prije nekoliko dana dobila nagradu i od hrvatskog tenisača Marina Čilića.

Čilić je sa svojom zakladom dodijelio Sari stipendiju koja će joj jako puno pomoći. Osim Sare stipendiju je dobila i Tamara Artić iz ritmičke gimnastike.

Prije samo nekoliko dana Zaklada Marin Čilić među stotinama prijava mladih hrvatskih sportaša izabrala je 11 onih koje...

Posted by Hrvatski gimnastički savez on Sunday, December 20, 2020
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider