Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Odustali od Milana

Miting Dijamantne lige iz Rima seli u Napulj zbog Eura 2020.

Peta etapa Dijamantne lige na rasporedu je 28. svibnja, ali će tada stadion Olimpico već biti 'predan' UEFA-i uoči početka Eura 2020.

Igrači Napolija na San Paolu (Foto: Afp)

Miting Dijamantne lige Pietro Mennea koji se održava u Rimu ove će godine biti izmješten na stadion San Paolo u Napulju s obzirom da će Olimpijski stadion ju glavnom talijanskom gradu biti u službi Europskog nogometnog prvenstva, objavio je u subotu Talijanski atletski savez.

Peta etapa Dijamantne lige na rasporedu je 28. svibnja, ali će tada stadion Olimpico već biti 'predan' UEFA-i uoči početka Eura 2020. Rim će biti domaćin četiri utakmice europskog nogometnog prvenstva, među kojima i prve utakmice 12. lipnja.

Talijanski atletski savez je razmatrao mogućnost preseljenja Dijamantne lige u Milano, ali je odustao zbog velikih radova koje bi trebalo provesti da se Arena, povijesni stadion u centru grada, prenamijeni za atletsko natjecanje.

Nedavno djelomično obnovljen za potrebe ljetne Univerzijade 2019., napuljski stadion San Paolo može primiti 55.000 gledatelja.

Golden Gala je osnovana 1980. godine i uvijek se održava u Rimu, osim izdanja 1988. (Verona), 1989. (Pescara) i 1990. (Bologne), kada je Olimpico bio pod radovima za Svjetsko nogometno prvenstvo 1990.
 

Nastavi čitati

Nastavi čitati