Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: VIDEO Dalić: "Imali smo jedan sastanak samo o njihovom valjanju, očitali smo im lekciju za cijeli život"
Ostali sportovi

'Mislila sam da neću preživjeti samicu!'

Osramoćena američka atletičarka Marion Jones, na čiju je karijeru pala trajna mrlja nakon priznanja da je uzimala doping, još je jednom priznala da joj je žao...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ne toliko zbog samog korištenja zabranjenih sredstava koliko zbog laganja federalnim istražiteljima koji su radili na slučaju dopinga u profesionalnom sportu.

Moja priča je jedinstvena. U prvom dijelu svoga života, svoga puta, dosegla sam vrhunac karijere, potpuno javne karijere, da bih onda donijela odluku koja me koštala svega toga

Upravo je zbog toga laganja, kao i zbog svoje uloge u slučaju pronevjere novca, završila u zatvoru na šest mjeseci tijekom 2008. godine.

'S jedne strane bih voljela da se mogu vratiti u prošlost i promijeniti neke stvari, ali s druge strane, u tom slučaju ne bih bila ono što sam danas, osoba na koju sam sama ponosna,' rekla je 35-godišnja Jones u intervjuu povodom izlaska knjige 'On the Right Track', biografije koju je o njoj napisala Maggie Greenwood-Robinson.

Sportašica koja je obilježila Olimpijske igre u Sydneyju s pet odličja, koja su joj kasnije oduzeta, ističe kako su joj danas prioriteti, ciljevi te način na koji definira uspjeh i donosi odluke, sasvim drugačiji nego prije.

'Moja priča je jedinstvena. U prvom dijelu svoga života, svoga puta, dosegla sam vrhunac karijere, potpuno javne karijere, da bih onda donijela odluku koja me koštala svega toga,' dodala je Jones.

Spomenuta biografija koja je danas puštena u prodaju, dijelom se temelji na pismima koja je Marion iz zatvora pisala svome suprugu Obadeleu Thompsonu, također bivšem atletičaru. Svakako je najupečatljiviji dio u kojem piše o jednoipolmjesečnom boravku u samici u kojoj je završila nakon tučnjave s cimericom iz ćelije.

'To su vjerojatno bili najgori dani u mome životu. U nekim sam trenucima mislila da neću moći dalje, pitala sam se kako ću preživjeti do sutra,' rekla je Jones.

Bivša atletičarka, koja je prošle sezone igrala u košarkaškoj WNBA ligi za Tulsu, u knjizi je opisala mnoge depresivne detalje svojih zatvorskih dana, od toga kako su njezine sustanarke upotrebljavale iskorištene role toalet-papira kao svojevrsni telefon do toga kako je lancima bila vezana za sjedalo u zrakoplovu kojim je bila transportirana iz jednog zatvora u drugi.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider