Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Hrvat u polufinalu!

Hrvatska bez medalje u Pekingu, ali jedan Zagrepčanin bi ju mogao osvojiti

Mislav Rosandić plasirao se sa Slovačkom u polufinale Olimpijskih igara.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slovački hokejaši plasirali su se u polufinale olimpijskog turnira u Pekingu svladavši boljim izvođenjem kaznenih udaraca SAD s 3-2 (1-1, 0-1, 1-0-1-0).

Slovaci su iznenadili Amerikance, koji su u dosadašnjem dijelu natjecanja bilježili samo pobjede, svladavši i Kanađane, dok se Slovačka mučila na startu turnira.

Mislav Rosandić u polufinalu ZOI-a

Za Slovake nastupa i jedan Hrvat, Zagrepčanin Mislav Rosandić. Radi se o 27-godišnjem hokejašu koji je u reprezentaciju upao nakon nekoliko otkaza zbog Covida.

Mislav je još kao talentirani dječak otišao u Slovačku igrati hokej te je uzeo njihovo državljanstvo. Sada je pred ostvarenjem snova, olimpijske medalje.

Slovačka iznenadila favorita SAD

Slovačka je odigrala sjajnu utakmicu i poveli su preko svog najboljeg igrača Slafkovskog (11:45). Amerikanci su uspjeli preokrenuti pogocima Abruzzesea (19:14) i Hentgesa (28:56) i vodili su s 2-1 sve do 44 sekunde prije kraja kada Marek Hrivik donosi izjednačenje i produžetak.

Nakon dodatnog vremena nije bilo golova, pa se pristupilo penalima u kojima prvih sedam igrača nije pogodilo, da bi Peter Čehlarik donio Slovacima veliku pobjedu.

Slovaci su imali čak i više udaraca na gol (36-35), a Amerikanci nisu uspjeli realizirati činjenicu da su osam minuta ukupno bili s igračem više.

Slovačka još nema olimpijsku hokejašku medalju, a u polufinalu idu na boljega iz dvoboja Rusija - Danska.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider