Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Rođen u Zagrebu

Tko je Mislav Rosandić? Zagrepčanin koji je sa Slovačkom osvojio olimpijsku medalju

Mislav Rosandić rođen je 26. siječnja 1995. u Zagrebu. Dugogodišnji je reprezentativac Slovačke u hokeju na ledu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Reprezentacija Slovačke u hokeju na ledu iznenadila je Sjedinjene Američke Države u četvrtfinalu Zimskih olimpijskih igara u Pekingu i u utakmici za broncu svladali su Švedsku sa 4-0, a na tom putu imali su i pomoć jednog Hrvata.

Mislav Rosandić je 27-godišnji Zagrepčanin koji je već dugi niz godina nastupa za Slovačku.

Rosandić je rođen 26. siječnja 1995. u Zagrebu, visok je 180 cm i težak 80 kg što je atipično za nekog tko je branič u hokeju na ledu.

Rosandić s 13 godina otišao u Slovačku

Hokejom se Mislav počeo baviti u rodnom gradu (baš kao i njegovi otac i brat), odakle je već s 13 godina otišao u Slovačku gdje mu je prvi klub bila Dubnica nad Vahom i gdje je vrlo brzo dobio slovačko državljanstvo.

U ranoj dobi iskazivao je svoj talent, a budući da Dubnica nad Vahom nije imala juniorsku momčad, Rosandić je, kad je za to došlo vrijeme, otišao u Bansku Bystricu.

Igrao je za još nekoliko slovačkih klubova (Orange, 07 Detva, Slovan Bratislava), da bi se posljednjih godina skrasio u Češkoj. Tamo su mu prvotne destinacije bile Mountfield, ZUBR Prerov i Vitkovice, a trenutno igra za Bili Tygri Liberec.

Mislav upao na ZOI zbog Covida

Iskreno je priznao daje sasvim slučajno upao u reprezentaciju Slovačke za ove Zimske olimpijske igre u Pekingu.

"Ispočetka nisam bio u kadru, ali onda je jedan od suigrača imao pozitivan nalaz na koronavirus i tako sam upao u reprezentaciju. Super je osjećaj biti olimpijac, meni je ovo san otkako znam za sebe", izjavio je Rosandić koji je s reprezentacijom Slovačke osvojio naslov prvaka svijeta na Svjetskom prvenstvu do 20 godina.

Žao mu je što je hrvatski hokej na ledu na niskim granama.

"Tijekom 10 godina koliko je trajala priča Medveščaka, nismo uspjeli izgraditi dvoranu. Nema infrastrukture, nema leda. Velesajam je u katastrofalnom stanju, Šalata je izgrađena 1960., a Dom sportova prije 50-ak godina. Katastrofa."

Njegovo raspoloženje tijekom ove veljače dijametralna je suprotnost katastrofi, Rosandić živi najljepše dane svoje karijere, a kako i ne bi kad je osvojio brončanu olimpijsku medalju.

Mislav Rosandić - klubovi 

  • Dubnica nad Vahom
  • Banska Bystrica
  • Orange
  • 07 Detva
  • Slovan Bratislava
  • Mountfield
  • ZUBR Prerov
  • Vitkovice
  • Bili Tygri Liberec

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider