Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Skandalozna priča

Hrvatica oborila svjetski rekord u ronjenju, ali nije priznat: Zbog običnog propusta ili osvetničkog čina?

Dnevnik Nove TV donio je nastavak nevjerojatne priče o najboljim hrvatskim roniocima i njihovu sukobu sa Savezom, koji bi im trebao biti na usluzi. Prije nekoliko dana Mirela Kardašević postavila je nove svjetske rekorde, ali oni nisu priznati jer natjecanje nije provedeno po standardu!

Dva svjetska rekorda prije dva tjedna na Otvorenom kupu Grada Zagreba ostvarila je Mirela Kardašević, pritom ispisavši povijest. No, ta povijest brzo je prebrisana - o svemu nam se javila s priprema u Egiptu te unatoč ne baš najboljoj internetskoj vezi, podijelila s nama svoje razočaranje:

"Nakon što je natjecanje završilo, za jedno pet dana smo saznali da je izbornik Rajković namjerno išao maknuti natjecanje s kalendara CMAS-a, da je govorio glavnom međunarodnom sucu da ne dođe na natjecanje kako rekordi ne bi bili priznati."

Kardašević bez ustručavanja nastavlja:

"Naravno, on od ovih svjetskih rekorda nema baš nikakvu nagradu, ali ako na Svjetskom prvenstvu osvojim medalju, onda ima nagradu. Tako da mu to ide u korist. I zato mislim da je ovaj rekord bio namjerno sabotiran jer on nema nikakvu korist od toga."

Priča je to koja ima svoju povijest - s jedne strane superuspješni sportaši, koji tvrde kako na račun njihovih medalja glavešine Saveza, predsjednik Kamilo Čuljak i izbornik Valentino Rajković, ubiru bogate financijske nagrade.

Rajković ovako odgovara na najnovije optužbe:

"Ne postoji nikakav animozitet niti osobna osveta što se tiče gospođe Mirele. Ja pratim njen rad zadnjih godinu dana i vidim da je žena jako dobro napredovala. Što se mene tiče, ona je napravila rekord u Zagrebu, a što se tiče drugih, da ne kažem tehničkih propusta od strane organizatora, to je nešto što ćemo morati razmotriti, zašto je došlo do tog problema."

Sporno je, kaže Rajković, što nije bilo doping kontrole - bez koje se svjetski rekordi niti ne mogu priznati. Ali Kardašević na to odgovara:

"Pa oni su ti koji su trebali poslati WAD-u da dođe na to natjecanje. Oni su ti koji nisu poslali to. Ja kao sportaš ne mogu ni znati hoće li doći ili ne, ne smijem znati tu informaciju."

Dodaje kako je sve bilo uredno prijavljeno i najavljeno, pa zbog svega zaključuje i otvoreno poručuje:

"Ako netko ide namjerno par dana prije samog natjecanja sabotirati određene stvari, ne mogu ništa drugo misliti nego da je namjerna sabotaža i osveta zbog svega što se prije događalo. Željeli su pokazati svoju moć i u ovoj situaciji su to iskoristili da je pokažu na meni."

Uz višestruku svjetsku prvakinju stoje i njezini kolege ronioci, ali i omiljeni trener u ostavci Ivan Drviš, koji također ne dvoji:

"Da je to čin osvetničke radnje gospodina Rajkovića zato što smo prijavili njega i ostale čelnike Saveza za izvlačenje preko pola milijuna novca putem fiktivnih radnih mjesta izbornika, trenera reprezentacije i sportskog voditelja."

Tu su priču prošle jeseni istraživali Dnevnik Nove TV i Provjereno. Sve je rezultiralo podnošenjem kaznene prijave protiv čelnika Saveza DORH-u, no stvari se za sportaše nisu niti najmanje promijenile nabolje.

"Ostali smo bez novaca jer je Ronilački savez morao vratiti novac HOO-u, jer je otkriveno da se radilo o fiktivnom plaćanju trenera. I taj novac je vraćen iz kase Saveza. Dakle, sport je dvostruko ostao bez novca."

"Pa, nažalost, ne vidim nikakve pomake, i dalje se vrši i određena vrsta mobinga nad sportašima, tako da se iskreno nadam da će službe napokon nešto napraviti i da će se pokrenuti. Jer mi kao sportaši, to je naš posao, mi živimo od toga i mislim da ne zaslužujemo da se netko tako ponaša prema nama i oduzima nam nagrade koje smo velikim trudom ostvarili", zaključila je Mirela Kardašević.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider