Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Kauboji ga itekako pamte

Dokad on misli igrati? Uništio je san Baliću i društvu u Areni Zagreb, a sad je zabio 1000. gol za Francuze

Nedavno je zagazio u 40. godinu, ali čovjek ne odustaje i gotovo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Četverostruki svjetski prvak, trostruki europski prvak i dvostruki olimpijski pobjednik.

Sve je to s rukometnom reprezentacijom Francuske u razdoblju od 2006. do 2017. osvojio Michael Guigou, legendarno lijevo krilo.

Guigou je u siječnju proslavio 39. rođendan i zagazio u 40. godinu života, ali i dalje igra i ne misli tako skoro odustati, ni od klupskog rukometa ni od reprezentacije.

Najnoviji dokaz stigao je ove srijede kada je prešao brojku od 1000 postignutih golova za reprezentaciju. Učinio je to u kvalifikacijskoj utakmici za Europsko prvenstvo koje će se u siječnju 2022. održati u Mađarskoj i Slovačkoj. Francuska je na gostovanju pobijedila Grčku s 40:31, a Guigou je zabio četiri gola i sad je na 1001 zgoditku u 298 reprezentativnih utakmica.

Koliko god to zvučalo impozantno, treba reći kako je Guigou kod Francuza na toj vječnoj ljestvici tek četvrti.

Uvjerljivi broj jedan je Jerome Fernandez sa 1463 gola, slijede Nikola Karabatić (1210) i Frederic Volle (1016), i onda Guigou...

Inače, jednu od svojih najboljih utakmica u dresu reprezentacije Guigou je odigrao u Areni Zagreb u finalu Svjetskog prvenstva 2009. Sastale su se tada Hrvatska i Francuska, bio je to pravi rat obrana u kojem su se Francuzi bolje snašli i pobijedili s 24:19, Guigou je postigao čak 10 golova, a posebno nepogrešiv bio je iz sedmeraca (savršeni učinak 7/7).

Ivano Balić, Petar Metličić i društvo dugo su čekali to Svjetsko prvenstvo, trebala je to biti kruna jedne veličanstvene generacije, da se okiti zlatom osvojenim u svojoj domovini, ali Guigou i Francuzi bili su prejaki...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider