Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
nakon 10 godina

Medveščak uspio dobiti ''ispisnicu'' iz EBEL-a, oproštaj od lige u nedjelju

KHL Medveščak Zagreb neće sudjelovati u kvalifikacijskoj rundi Erste Bank Eishockey Lige 2018./2019. nakon zajedničke odluke kluba i lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Medveščak se oprašta od austrijske lige u kojoj je prije deset godina krenuo preporod najpopularnijeg i najpoznatijeg zagrebačkog hokejskog kluba. Nakon četiri godine u regionalnoj ligi, Medvjedi su uz pomoć ruskog kapitala čak četiri godine igrali drugu najjaču ligu svijeta, KHL. Posljednje dvije sezone opet se igrala EBEL liga, a u budućnosti je realnost hrvatsko-slovenska liga do nekog novog uzleta.

U tekućoj sezoni EBEL lige na rasporedu je kvalifikacijska runda u kojoj Medvjedi nisu ni potrebni pa su se nadali kako će se vodstvo lige biti milostivo prema hrvatskom klubu te da će ga osloboditi obaveza do kraja sezone.

Ova odluka uslijedila je nakon sjednice Glavne skupštine Lige u Salzburgu, stoji u priopćenju objavljenom na službenim stranicama kluba.

"Nekoliko čimbenika dovelo je do ove odluke; dostupnost Doma Sportova, koji ne bi bio dostupan za drugu polovicu kvalifikacijskog kruga, što je još više otežalo planiranje odigravanja domaćih utakmica. Situacija sa igračima je također bila faktor koji je bio važan pri donošenju odluke", navodi se u priopćenju.

"Zajedničkom odlukom Kluba i Lige, odlučeno je da je u redu za sve uključene ako KHL Medveščak Zagreb ne sudjeluje u kvalifikacijskoj rundi za doigravanje", zaključak je priopćenja u kojem KHL Medveščak Zagreb "zahvaljuje svojim navijačima na podršci koju su ove sezone pružili u EBEL Ligi te za podršku momčadi kroz teško razdoblje proteklih nekoliko mjeseci".

"Navijači su pokazali svoju ljubav prema hokeju i momčadi na nevjerojatan način i Klub im na tome neizmjerno zahvaljuje", kaže se u priopćenju.

Podsjetimo, Medveščak se nalazi u teškoj financijskoj situaciji te zbog manjka sponzora više financijski ne može izdržati teren ovakve lige. U posljednje vrijeme momčad su većinom činili domaći igrači i to tek njih 15-ak.

KHL Medveščak je također objavio da će svoju posljednju domaću utakmicu u EBEL sezoni 2018./2019. odigrati u nedjelju, 3. veljače u Domu sportova protiv Orla iz Znojma, a u petak, 1. veljače, gostuje u Linzu.

Hokejaši Medveščaka poraženi su sinoć sa 13-0 (5-0, 3-0, 5-0) na gostovanju kod Red Bulla u zaostaloj utakmici 23. kola EBEL-a. Medveščaku je to bio 24. uzastopni poraz, a ukupno 36. u ovoj sezoni u kojoj se opraštaju od igranja u EBEL-u. Zagrebačka momčad je sa 21 bodom na dnu ljestvice.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider