Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

VIDEO: Medveščak u elitnom društvu s Barcom, ManUtd i Bocom

Službeno sklopljenim partnerstvom zagrebačkog Medveščaka i međunarodne organizacije za prava djece, UNICEF-a, započinje zajednička promocija akcije Stop nasilju među djecom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hokejaši na ledu Medveščaka tako ulaze u prestižno društvo sportskih prijatelja UNICEF-a u kojem se nalaze i Barcelona, Manchester United i Boca Juniorsi.

UNICEF se raduje ovome prijateljstvu koje će nam pomoći da još uspješnije odigramo jednu od najvažnijih utakmica ove, ali i sljedećih sezona

Zagrebački KHL Medveščak poznat je po svojem društveno angažiranom i odgovornom djelovanju. Niz je humanitarnih i dobrovoljnih akcija u kojima su do sada sudjelovali igrači, vodstvo i prijatelji Medveščaka kako bi pomogli onima kojima je to bilo potrebno.

Nakon iznimno uspješne protekle sportske sezone, koju je uživo pratilo oko 200.000 gledatelja bez ijednog navijačkog incidenta, te iznimno uspješnog sudjelovanja u kampanji za pomoć stradalim obiteljima Haitija i u akciji Stop nasilju među djecom, Medveščak je ušao u odabrano društvo sportskih prijatelja UNICEF-a.

Stavši uz bok najvećim sportskim klubovima poput nogometnih klubova Barcelone, Manchester Uniteda i argentinskih Boca Juniorsa, zagrebački Medveščak postaje tako prvi i jedini klub u regionalnoj ligi EBEL, ali i jedini hokejski klub u Europi, koji ponosno nosi titulu partnera UNICEF-a.

'UNICEF se raduje ovome prijateljstvu koje će nam pomoći da još uspješnije odigramo jednu od najvažnijih utakmica ove, ali i sljedećih sezona, a to je ona protiv vršnjačkoga nasilja u školama', izjavila je Lora Vidović, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku prilikom predstavljanja suradnje.

Shodno novosklopljenom partnerstvu zagrebački Medveščak zajedno će s UNICEF-om tijekom sezone aktivno raditi na promociji ove akcije. Medveščakovi igrači, kapetan momčadi Alan Letang, kanađanin s NHL iskustvom i mladi igrač John Hećimović, kanađanin hrvatskog porijekla, u ovom će partnerstvu sudjelovati kao njegovi sportski glasnogovornici.

Njih dvojica će zajedno sa svojim klupskim kolegama, suigračima, aktivno raditi na promociji programa sprječavanja nasilja u školama te se susretati s učenicima i djecom iz škola uključenih u UNICEF-ovu akciju Stop nasilju među djecom.

'S ponosom nosimo logotip UNICEF-a na svojim dresovima i svim svojim srcem radit ćemo na boljitku djece i mladih u svakodnevnom životu. Mi kao sportaši i svojevrsni uzor mladima možemo svojim porukama ukazati na problem nasilja među djecom i potaknuti zajednicu na njegovo rješenje', kazao je kapetan zagrebačkih Medvjeda Alan Letang, koji ovom suradnjom postaje jedan od glasnogovornika UNICEF-ove akcije Stop nasilju među djecom, te je dodao:

'Možda će biti situacija u kojima će se neki dečki iz kluba obračunati s protivničkim igračem na ledu. Iako je to na neki način prihvaćeno kao hokejska tradicija, smatramo kako takvo ponašanje kao i bilo koje drugo imalo nasilno ponašanje prema protivničkom ili svom igraču, mora biti pravilno sankcionirano, a igrač za to treba snositi odgovarajuće posljedice. Time vrlo jasno dajemo do znanja kako se na svako nasilje treba reagirati na odgovarajući način.'

Uz Letanga radost zbog pridruživanje UNICEF-ovoj obitelji nije krio niti Medveščakov hokejaš John Hećimović, također izabran kao glasnogovornik ove akcije.

'Velika je odgovornost pred nama i vjerujem da ćemo promovirajući UNICEF-ovu akciju pomoći u stvaranju društva u kojem će biti manje nasilja. Naša dvorana ispunjena je brojnom djecom i mladima, našim vjernim navijačima i vjerujem kako niti njihova podrška u promociji i realizaciji ove akcije neće izostati', objasnio je Hećimović.

Uz sudjelovanje igrača u UNICEF-ovim aktivnostima, brojne akcije za prevenciju nasilja među djecom bit će organizirane i tijekom samih utakmica u dvorani Doma sportova i Areni Zagreb, a igrači Medveščaka s ponosom će tijekom naredne sezone 2010/11 na klupskom dresu nositi logotip UNICEF-a.

Medvjedi će sudjelovati i prikupljanju sredstava za akciju Stop nasilju među djecom, koja se provodi u više od 260 škola u Hrvatskoj. Ususret svakoj utakmici u UNICEF-ovoj trgovini u Ilici 8 prodavat će se po 50 ulaznica za tribinu - SEKTOR B za sve domaće utakmice, a uz ulaznice na istom će mjestu navijači Medveščaka i prijatelji UNICEF-a moći kupiti klupske rekvizite i dresove.

U humanitarne svrhe će se prodavati i ekskluzivna linija klupskih artikala s prijateljskim vizualnom Medveščaka i UNICEF-a. Upravo slijedom sklopljenog partnerstva i Medveščakov logo u zajedničkim akcijama kluba i UNICEF- a promijenit će boju.

Naime, promjena boje klupskog logotipa prema kreativnim standardima moguća je isključivo kod dobrotvornih i društveno odgovornih akcija i programa, što ovdje i jest slučaj. Tako će se i Medvjed iz Medveščakova logotipa povremeno smiješiti i u prepoznatljivoj UNICEF plavoj boji.

Na dan objave prijateljstva Medveščaka i UNICEF-a ispred UNICEF-ove trgovine u Zagrebu krenut će i akcija 'Čuvari djetinjstva' kojom se građani na licu mjesta mogu uključiti u program redovnih donacija.

Nakon više od šest godina kontinuirane provedbe UNICEF-ove akcije Stop nasilju među djecom, rezultate u smanjivanju vršnjačkog nasilja moguće je čvrsto opipati: više od 260 škola provodi program i u njemu sudjeluje oko 140.000 djece. Djeca uče kako prepoznati nasilje, kako prepoznati neprihvatljivo ponašanje, kako se nositi s time, kome, kada i kako se obratiti za pomoć.

Škole koje su uspješno završile UNICEF-ov program, prepolovile su nasilje u svojim hodnicima, učionicama i dvorištima. Stoga je važno i dalje predano raditi, uključivati sve više škola kako bi svoj djeci omogućili sigurno i poticajno školovanje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider