Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
sve što morate znati

Medveščak na povratku u EBEL igra kod Villacha

Medvjedi se vraćaju u regionalnu EBEL ligu nakon četiri sezone provedene u KHL-u.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon četiri sezone provedene u KHL ligi, hokejaši Medveščaka ove sezone se ponovo vraćaju u EBEL ligu, a novu sezonu otvorit će 8. rujna u Villachu protiv VSV-a.

Prvu domaću utakmicu 'medvjedi' će imati 10. rujna kada u 'brlog' stiže mađarska Alba Volan.

Format natjecanja EBEL-a se ove sezone nije promijenio, što znači da se regularni dio prvenstva sastoji od dvije faze. U prvoj fazi koja traje do 28. siječnja, momčadi će odigrati po 44 utakmice (22 doma i 22 u gostima) i nakon toga se podijeliti u dvije skupine u međufazi.

Prvih šest plasiranih momčadi iz prve faze automatski ulaze u doigravanje i odigrat će tzv. 'Pick Round' u kojem će se boriti za prednost domaćeg leda, dok će preostalih šest momčadi (plasiranih od 7. do 12. mjesta nakon prve faze) igrati kvalifikacije i pokušati uloviti preostala dva mjesta u doigravanju.

Međurunda će trajati tek nešto više od mjesec dana - od 2. veljače do 4. ožujka 2018., a doigravanje započinje četvrtfinalnom serijom 9. ožujka 2018.

Sve serije u doigravanju igraju se na četiri pobjede.

Medveščak je u EBEL-u prvi put nastupio u sezoni 2009/10. te nakon osvojenog 8. mjesta u regularnom dijelu lige stigao do polufinala doigravanja. Sezonu kasnije "medvjedi" su ispali u prvom krugu doigravanja, a u sezoni 2011/12. ponovno su zaustavljeni u polufinalu. U sezoni 2012/13. zagrebački klub je posljednji put nastupao sa seniorskom momčadi u EBEL-u te završio nastup u prvom krugu doigravanja.

Naslov brane hokejaši Vienna Capitalsa.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider