Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Uživancija za navijače

Medveščak napada EBEL ligu: "Borit ćemo se za naslov prvaka"

Hokejaši Medveščaka u jeku su priprema za novu sezonu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dok se temperature penju debelo iznad 30 Celzijevih, hokejaši Medveščaka u jeku su priprema za novu sezonu. Povratak u EBEL ligu dočekan je s veseljem među igračima, a kroz 4 sezone u KHL-u Medvjedima je očito naraslo samopouzdanje, jer najavljuje se lov na naslov.

Trenira se žestoko, a velika vrućina osjeća se čak i na ledu. Atmosfera je izvrsna, a povratak u EBEL ligu svima je dobro sjeo. Dugogodišnji sportski direktor Aaron Fox, složio je dobru momčad. Neki igrači ostali su u Medveščaku i nakon KHL-a, poput Perkovića i Zanoškog, na gol se vratio stari znanac zagrebačke publike- Gašper Krošelj, a stigli su i neki novi iskusni igrači.

"Mislim da je ovo sjajna prilika da ponovno pobjeđujemo. Jer posljednje 4 godine u KHL-u bilo je sjajno iskustvo, ali realno mi smo samo pokušavali preživjeti i biti donekle konkurentni. U KHL-u nismo mogli toliko pobjeđivati niti smo se mogli boriti za naslov jer je razlika među budžetima nas i ostalih klubova bila ogromna. Zato nam je drago da se vraćamo u EBEL jer ćemo se ovdje moći boriti za sam vrh", kaže sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

Medveščak će tako u Ebelu imati solidan budžet, a stara rivalstva ponovno će veseliti publiku. Ove sezone nema Slovenaca, no tu su stari znanci poput KAC-a ili Red Bulla.

"Ebel je odlična liga, naravno manja, manje putovanja i mislim da je za naše navijače puno lakša za pratiti, puno više druženja, puno više mogućnosti da idu na gostujuće utakmice tako da mislim da će u tome navijači uživati", ističe Tomislav Zanoški.

Ljubimac zagrebačke publike, Nathan Perković, najavljuje borbu za vrh.
"Naš cilj je ući u doigravanje. Kada tamo uđemo, borit ćemo se za osvajanje naslova."

Ove sezone domaća će publika gledati i nešto veći broj domaćih igrača. Dio njih prošle je sezone izvrsno igrao juniorski EBEL, a neki s nestrpljenjem očekuju svoj debi u toj ligi.
"U KHL-u sam nastupio, ali u Ebelu još nisam i nadam se da ću dobiti priliku. Mislim da bi trebali ove godine malo pokazati zube", kaže Ivan Janković.

A zube će imati priliku pokazati idući tjedan kada na pripremnu utakmicu dolazi Lyon. Službeni početak Medvjeda u EBEL-u, pred domaćom publikom, zakazan je za 10. rujan.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider