Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
EBEL - četvrtfinale

Medveščak kreće po finale: 'Moji igrači su znojili krv u ovoj sezoni!'

Medveščak je i po treći put ušao u doigravanje, što znači da mu je to uspjelo u svakoj sezoni u EBEL-u...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

No za razliku od prošlih sezona kada su do zadnjih kola strepili za ulazak, u ovo su ušli samo s jednom dvojbom, pozicija dva ili tri. Ispalo je na kraju dva, iako je moglo biti i drugačije da Naglich nije zabio gol s centra s igračem manje. Pozicija dva jasno znači i pritisak. Naravno da momčad nije ušla u doigravanje s tako visokog mjesta, s ambicijom dobre prezentacije u prvoj rundi. Cilj je finale i to je jasno svima. Kvaliteta momčadi daje pravo za takva razmišljanja.

Sredinom sezone su bili nepobjedivi i igrali su savršen hokej. Momčad ima dobrog trenera, dobre vratare i momčad koja tempom može riješiti mnoge momčadi u ovoj ligi. Jedna od stvari koja im je bila prednost, sada im postaje problem. Jasno je da je Kristan bio potpuno izvan forme pred doigravanje, a Ouzas je samo rastao. Raymond je priznao da ne zna tko mu je prvi vratar, te je u Zagreb čak doveden i trener vratara, kako bi pomogao u toj procjeni.

Javnosti je još uvijek nepoznato tko će danas braniti, iako je trener rekao da će kazati njima, nekoliko dana ranije. Protiv Čeha su ove sezone imali razne nastupe. Jako rijetko su to bila optimalna izdanja, a Medveščakove padove u energiji i pristupu, Česi bi znali kazniti. Ako ih Medveščak ne shvati ozbiljno, mogli bi imati probleme, ali realnost je prolazak.

„Moji igrači su znojili krv u ovoj sezoni, ali sada sve počinje od nule. Znojmo je vrlo dobra momčad, tako da nas ne vidim kao favorite. No želimo postići nešto veliko, a tako smo si postavili i ciljeve“, izjavio je trener Raymond.

Česi su napravili senzaciju plasmanom u doigravanje u svojoj prvoj sezoni. Kada se tome doda podatak da se radi o jako mladoj momčadi, s mladim trenerom, koja je taj uspjeh izborila izbacujući između ostalog moćni Villach i Graz, senzacija još dobiva na jačini. U zadnjem kolu je sve bilo izvan njihovih ruku, iako im je većina scenarija donosila prolaz. Na kraju im se poklopilo, te su zasluženo ušli u doigravanje, jer su u razigravanju za doigravanje nadoknadili bodovnu razliku u izravnim dvobojima protiv moćnih Austrijanaca.

Mladost ove momčadi može biti problem i prednost, ovisno kako se gleda. Stvarni problem je činjenica da im nedostaju prva dva golmana. Landsman je izgubljen za sezonu, dok Je Kacetelov povratak moguć, ali ne u ovoj utakmici. Mladi Ciliak će tako početi u ovoj seriji, a kalio se u utakmici protiv Villacha koju je odradio na nevjerojatno dobar način, što daje optimzma Česima. Koliko je realno da će on biti dovoljno dobar za ovakvu seriju, je pak sasvim drugo pitanje.

Naš cilj je bio da ne budem zadnji, a sada smo u doigravanju. Pripremit ćemo se dobro za utakmicu, te mislim da su šanse 50-50. Trenirali smo dobro posljednjih dana i moji su momci na 100%. Putovali smo puno tijekom ove sezone, stoga dug put u Hrvatsku nije problem“, izjavio je trener Stloukal.

PROGNOZA
Pobjeda Medveščaka, SuperSport @1.75

Serija druge i sedme momčadi nakon regularnog dijela počinje danas u Zagrebu. Radi se o dvije potpuno različite momčadi. Česi se baziraju na mladosti, koja donosi stvari poput energičnosti, brzog klizanja, a tu je i tipična češka tehnika igranja hokeja. Medvjedi su pak iskusna momčad, sjevernoameričkog stila, koja presingom i čvrstom igrom radi većinu problema protivnicima. S obzirom da su obje momčadi imale i više nego dovoljno vremena za pripremu, stvari su prilično jednostavne. Česi će otići toliko daleko, koliko im Medveščak dopusti. Jedina šansa za Znojmo je da ih Medveščak ne shvati ozbiljno, pa bi do izražaja mogla doći brzina Čeha koja je znala razotkrivati Medveščak tijekom sezone.

No ne vjerujemo u to iz razloga što su Zagrepčani dosta dozirali tijekom druge polovice sezone, s ciljem da se što bolje uđe u doigravanje. Sve osim jakog ulaska u seriju pred prepunim Domom sportova, moglo bi biti kontraproduktivno. Veliki problem za Čehe bi mogla biti vratarska situacija. Kacetel i Landsman, prvi i drugi golman, su ozlijeđeni, pa će na golu danas biti mladi Slovak Ciliak. On je bio bačen u vatru u zadnjem kolu protiv Villacha i odradio je posao nevjerojatno dobro i mirno. To je bio veliki plus i veliki razlog zašto su došli do pobjede u toj utakmici, koja ih je na kraju dovela do doigravanja. Ja svejedno nisam siguran da je on kadra obaviti posao na vrhunskoj razini na jednom ovakvom gostovanju. Medveščak je bolja momčad od Znojma, te će pobijediti u današnjoj utakmici ako odrade ono što je potrebno. Dobar pristup će biti većina odrađenog posla, a ulog je unit manje od standarnog za onu mogućnost da ne shvate Čehe ozbiljno.

NAJAVE ZA VEĆINU DOGAĐAJA U PONUDI KLADIONICE PRONAĐITE NA WWW.DVOZNAK.COM, ADRESI ZA PAMETNO KLAĐENJE!!!
 

Nastavi čitati

Nastavi čitati