Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
jedan ima i nhl iskustvo

Medveščak doveo dvojicu iskusnih napadača iz DEL-a

Novi napadači momčadi Medveščaka pridružit će se u kolovozu s početkom priprema u Zagrebu.

Greg Mauldin i Jordan Samuel Thomas

Najnovija su pojačanja KHL-a Medveščak sjevernoamerički napadači Greg Mauldin i Jordan Samuel Thomas, objavljeno je u srijedu na stranicama kluba.

Greg Mauldin, napadač s bogatim NHL i AHL stažem, u Medveščak dolazi iz njemačkog ERC Ingolstadta, u kojem je proveo proteklu sezonu. Prije njemačkog DEL-a igrao je u švicarskom NLA prvenstvu, svih šest sezona (2011 - 2017) u dresu HC Fribourg-Gottérona. Na europskom kontinentu prije Njemačke i Švicarske igrao je i u Švedskoj (2006/07) za IK Oskarshamn i Huddinge IK.

"Greg je vrhunski napadač koji će se sigurno uklopiti i bit će odlično pojačanje našem timu, na ledu i izvan leda. On igra odlično u dva smjera i igrač je na kojega možemo računati svake večeri", izjavio je Aaron Fox, Medveščakov sportski direktor i novi glavni trener.

Mauldinovu profesionalnu karijeru krasi i zavidan broj utakmica odigran u prestižnom NHL-u te AHL-u. U NHL-u je odigrao 36 utakmica u dresovima Columbus Blue Jacketsa, New York Islandersa i Colorado Avalanchea. U AHL-u je pak odigrao nevjerojatnih 486 utakmica. Igrao je u Houston Aerosima (posudba), Binghamton Senatorsima, Bridgeport Sound Tigersima i Lake Erie Monstersima, a najduže se sadržao u Syracuse Crunchima (2003-2006).

Za Mauldina kažu kako je igrač koji nikada ne odustaje, tvrdoglav i s karakterom. Njegovu zavidnu sportsku karijeru obilježili su naporni treninzi, a jedno vrijeme čak je i spavao u svlačionici kako bi bio što bliže ledu i trenirao više od 12 sati dnevno.

Jordan Samuel Thomas u Zagreb stiže iz njemačkih Augsburger Panthersa kojim se pridružio u drugom dijelu prošle sezone. Uz Europu točnije u češki BK Mlada Boleslav iz kojeg je zatim prešao u DEL, stigao je iz San Diego Gullsa iz AHL-a kojima se pridružio sezonu prije. U svojoj karijeri odigrao je 195 AHL utakmica te 148 NCAA utakmica, a igrao je i u ECHL-u i USHL-u. U AHL-u je igrao za Rochester Americanse, Ontario Reignese i San Diego Gullse, dok se u NCCA-u najduže zadržao u Quinnipiac University Bobcats u prvoj diviziji prvenstva.

"Thomas u Zagreb dolazi turbo motiviran. Imao je uspješan kratki angažman u DEL ligi i vrlo je naporno radio preko ljeta. On je jedan od onih momaka koji žele glavnu ulogu na ledu i od prvog će dana biti gladan uspjeha. Odlično se, poput Mauldina, uklapa u stil igre koji želimo postići", najavio je dolazak novog napadača Fox.

Novi napadači momčadi Medveščaka pridružit će se u kolovozu s početkom priprema u Zagrebu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider