Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Tako mali prostor

Europska regija sporta 2022.: Jedna županija prva je u Hrvatskoj s ovom titulom

Na svojih 730 kvadratnih kilometara ima 426 udruga, više od 15 tisuća registriranih sportaša i više od 6 tisuća aktivnih sportaša.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Međimurska županija je zahvaljujući sjajnim pojedincima i udrugama najsportskija županija u Hrvatskoj, naglasio je župan Matija Posavec u petak prilikom podizanja zastave Međimurje – Europska regija sporta 2022.

Zajedno s ostalim sportašima, zastavu je ispred zgrade Međimurske županije podignuo Filip Ude, ambasador Međimurja – Europske regije sporta 2022., i time označio da Međimurska županija s 1. siječnjem 2022. postaje prva županija u Hrvatskoj koja je dobila ovu prestižnu titulu.

Kako je istaknuo župan Posavec, Međimurska županija na svojih 730 kvadratnih kilometara ima 426 udruga, više od 15 tisuća registriranih sportaša i više od 6 tisuća aktivnih sportaša.

"Imamo fenomenalne pojedince koji ostvaruju vrhunske rezultate, uz pomoć obitelji, trenera, predsjednika klubova i mentora", rekao je Posavec, dodavši kako je uz profesionalni sport u Međimurskoj županiji vrlo razvijena i sportska rekreacija.

Pozvavši sve sportaše, sportske udruge i klubove da zajedno pokažu cijelom svijetu kako će Međimurska županija doista i opravdati ovu prestižnu titulu, Posavec je istaknuo i želju promoviranja Međimurja i kroz sport.

"Uz sve one vrijednosti koje imamo, uz karakter naših ljudi, sport je nešto na čemu moramo bazirati i naše vrijednosti i našu promociju diljem Hrvatske, Europe i svijeta", kazao je Posavec.

Da je ova titula velika čast, ali i obaveza, naglasio je i Mato Kljajić, predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije, poručivši kako su najbitniji sportaši i sportašice, oni koji brane boje svojih klubova i Međimurja.

Gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini napomenula je da su za ovu prestižnu titulu najzaslužniji sportaši, njihovi treneri i roditelji, zahvalivši im što na svim natjecanjima promoviraju ime grada Čakovca i Međimurske županije.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider