Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
bravo, mateo!

Sjajan uspjeh mladog hrvatskog gimnastičara: Mateo Žugec u finalu Svjetskog prvenstva

U konkurenciji od 120 vrhunskih mladih gimnastičara, Žugec je izborio svoje mjesto u subotnjem nastavku ovog velikog natjecanja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski juniorski gimnastički reprezentativac Mateo Žugec plasirao se u finale konja s hvataljkama na prvom Svjetskom juniorskom prvenstvu koje se održava u mađarskom Gyoru.

Sedamnaestogodišnji Žugec, odličan jedanaesti s prošlogodišnjeg juniorskog Europskog prvenstva održanog u Glasgowu, na prvom se povijesnom Svjetskom prvenstvu za juniore kao jedini hrvatski predstavnik plasirao u finale.

U konkurenciji od 120 vrhunskih mladih gimnastičara, Žugec je izborio svoje mjesto u subotnjem nastavku ovog velikog natjecanja. Za svoju je izvedbu u kvalifikacijama ocijenjen s 12.866 bodova, što je bilo i više nego dovoljno za osmo mjesto i veliko povijesno finale.

"Uz sve ozljede i probleme koje sam imao posljednjih desetak dana te uz blokade u izvedbi jačih elemenata koje su bile posljedica slabijeg treniranja, u zadnji smo čas promjenili strategijski sastav vježbe i moram biti i više nego zadovoljan postignutim čudom. Vjerujem da ću u finalu još bolje odraditi svoju vježbu i zadnjim ću se snagama boriti za medalju", iskren je nakon kvalifikacija bio Žugec.

Prvo mjesto u kvalifikacijama ove sprave pripalo je Japancu Shinnosukeu Oki (13.900). Drugoplasirani je bio njegov sunarodnjak Takeru Kitazono (13.633), a trećeplasirani Kinez Haonan Yang (13.166).
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX