Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
rukometna ljepotica

Još jedna Hrvatica postala Crnogorka: Djevojka iz Sinja objasnila zašto će igrati za susjede

Crna Gora u svoju je reprezentaciju "dovela" još jednu hrvatsku rukometašicu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Matea Pletikosić, rukometašica koja je prije pet godina igrajući za Hrvatsku na Europskom kadetskom prvenstvu proglašena za najbolju srednju vanjsku igračicu tog natjecanja, odlučila je da će u nastavku karijere nositi dres reprezentacije Crne Gore, objavili su tamošnji mediji.

gol expired Tinejdžerska zvijezda uhićena: Poslao vozilo po ''djevojku s interneta'', morala ju spašavati policija divider

Pletikosić je rođena je u Sinju i iz kluba iz tog grada 2015. godine prešla je u podgoričku Budućnost kao jedna od najtalentiranijih igračica na svojoj poziciji. U dresu crnogorskog prvaka u pet godina postigla je 43 gola u Ligi prvakinja.

Kad je Hrvati ne žele...

Pletikosić više od tri godine nije igrala za Hrvatsku, a usto je i više od tri godine registrirana kao igračica Budućnosti, što je preduvjet za promjenu sportske nacionalnosti.

''Nitko me nije zvao iz Hrvatskog rukometnog saveza. Imala sam želju vratiti se, igrala u Budućnosti, ali nisu htjeli uvrstiti me na spisak. Odlučila sam da je za moju budućnost bolje da prihvatim poziv Crne Gore jer se ovdje osjećam kao kod kuće'', objasnila je svoj potez za crnogorske Vijesti.

Prošle je godine dres Crne Gore odjenula još jedna Hrvatica, Marta Batinović, dok je Rukometni savez Crne Gore još u pregovorima sa Slovenkom Barbarom Lazović, ali mediji u Podgorici prenose kako je još uvijek veliko pitanje hoće li ona dobiti dozvolu IHF-a da postane dio crnogorske ekipe.

Za crnogorsku reprezentaciju ranije su igrale djevojke rođene u Srbiji: Bojana Popović, Katarina Bulatović, Ana Đokić, Ana Radović i Mirjana Milenković, kao i Mađarica Gabrijela Kindl, koja se sada preziva Markoč.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider