Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bolja Hrvatska

Ima 32 godine, specijalizirao je ortopediju i brani za tri kluba: "Tamo su veće plaće, ali to nije Hrvatska"

Martin Nonković je specijalizant ortopedije i traumatologije i brani za tri kluba, a ima samo 32 godine.

Specijalizirao je ortopediju i traumatologiju, brani za čak tri futsal kluba i liječnik je finske reprezentacije. Ima samo 32 godine, a njegovo ime je Martin Nonković i on je naša "Bolja Hrvatska".

Doktora smo uhvatili, a gdje drugo nego u biogradskoj bolnici. Odnosno, u operacijskoj dvorani.

"Količina stresa u operacijskoj sali zna biti poprilično velika, ali kako se školujemo za to, sami sebi pokušavamo smanjiti količinu stresa", rekao je Nonković koji je od najmlađih dana znao da će pomagati drugima.

Brani u tri futsal kluba

Kao dječak je htio biti veterinar, ali danas je specijalizant ortopedije. Zbog toga je prisutan na tri, četiri do pet operacija dnevno. Kolege ga cijene, a pacijenti vole.

Kažu, najbolji je liječnik među vratarima i vratar među liječnicima, a kada skine bijelu kutu, pravac – teren.

„Moji me znaju ne vidjeti i po nekoliko dana“, otkriva Nonković koji brani u tri kluba i natječe se u tri lige.

"U drugoj hrvatskoj ligi, koja je amaterska liga, dobijem neki džeparac, ali dobijem toliko da mogu pokriti troškove dolaska i odlaska na utakmice. Sve ostalo igram volonterski", kazao je pa dodao:

"Kada su 24-satna dežurstva, zna doći do problema. Nekad moram mijenjati smjene kako bi stigao na utakmicu. Ako baš ne mogu iskombinirati s poslom, a posao je ipak prioritet, znalo se dogoditi da ne dođem na neku utakmicu, ali to je jako rijetko".

"Teško je reći je li bolji doktor ili golman. Hvala Bogu, još nam nije trebao kao doktor, ali mogu reći da je izvrstan golman, a još bolji čovjek. Zbog toga je s nama u momčadi, kazao je njegov suigrač Lukša Roje.

Finska ga želi, ali on ne želi iz Hrvatske

No, to nije sve. Nonković je liječnik jedne ženske futsal ekipe, ali i finske reprezentacije. Kao liječnik je volontirao na futsal tjednu, a onda je stigao poziv, sada već bivšeg, izbornika finske reprezentacije Mićo Martić.

"Devet godina je bio izbornik finske reprezentacije. Iako je Mićo otišao, ja sam ostao u njihovom stožeru".

Njegovo profesionalno znanje je važno za nas. Osim toga, on je veliki zaljubljenik u futsal, to je jednako važno. Zaslužio je veliko poštovanje igrača jer je i sam dobar futsal igrač, kazala je najveća legenda finskog futsala Panu Autio.

Zbog toga ga Finci žele samo za sebe. Nudili su mu da dođe raditi, ali on ne želi napustiti Dalmaciju i Hrvatsku.

"Tamo su plaće puno veće. Uvjeti su puno bolji, ali to nije Dalmacija. Iskreno, nigdje ne bi išao iz Dalmacije, Hrvatske, kazao je Nonković koji je sve završio kultnom pjesmom Mate Miše Kovača – Dalmacija u mom oku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider