Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
borba za zlato

Martin i Valent Sinković ispred Srba u polufinalu, sve je spremno za veliko finale: ''Rumunji glavni konkurenti''

Hrvatski dvojac bez kormilara, Valent i Martin Sinković plasirali su se u finale Olimpijskih igara.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kao prvi u svojoj kvalifikacijskoj skupini, Valent i Martin Sinković plasirali su se u finale Olimpijskih igara u Tokiju.

U polufinalnoj utrci kvalifikacijske skupine Braća Sinković pobijedila su s vremenom 6:15.63, ostavivši iza sebe posadu Srbije s vremenom 6:17.47 i posadu Kanade s vremenom 6:19.15.

U drugoj kvalifikacijskoj skupini mjesto u finalu izborile su posade Rumunjske, Danske i Španjolske.

''Prošlo je polufinale i jako smo zadovoljni utrkom. Bili su teški uvjeti, vjetar, vrućina, jako sunce, ali smo unatoč svemu dobro odradili. Kontrolirali smo utrku od početka do kraja, tako da smo jako sretni'', rekao je Valent Sinković.

''Kontrolirana utrka od prvog do zadnjeg zaveslaja, već nakon 200-300 metara smo sve pod kontrolom imali. Sutra ćemo morati ići brže i jače, ali možemo mi to. Na kraju nismo dali sve od sebe, što je dobro jer imamo još prostora. Zadovoljni smo utrkom i jedva čekamo sutrašnje finale'', rekao je Martin Sinković.

Finalna utrka na rasporedu je u četvrtak u 2:18 po našem vremenu.

''Što se tiče finala, danas je stvarno bilo zanimljivih rezultata. U prvoj je grupi bilo neizvjesno do kraja, bila je zanimljiva utrka, iznenađujuće da Australci nisu uspjeli izboriti finale. U našoj skupini Nizozemci su uhvatili raka i isto ispali tako da sutra očekujemo zanimljivu utrku. Teško je reći tko nam je glavna konkurencija ovako na prvu, vjerojatno Rumunji, ali moramo odveslati još bolje i ići maksimalno od početka do kraja'', nadodao je Valent Sinković.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider