Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Samo naprijed Marko!

Hrvatsko čudo od djeteta uskoro će biti najbolji na svijetu: "Za finale s Mađarima Poljud bi bio taman"

Marko Žuvela s nestrpljenjem iščekuje finale Europskog vaterpolskog prvenstva Hrvatska - Mađarska.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

S posebnim nestrpljenjem finale Europskog vaterpolskog prvenstva između Hrvatske i Mađarske iščekuje Marko Žuvela.

Fenomenalni all-rounder, koji ima samo 21 godinu i kojem svi stručnjaci predviđaju da će kroz koju godinu biti ponajbolji svjetski vaterpolist, priznao je da je zatrpan molbama za ulaznice.

"Za ove dosadašnje utakmice bilo ih je 40-50, ali sad će to otići i preko 100 vjerojatno. Prijatelji iz Dubrovnika su mi rekli da je sinoć poslije utakmice pao sustav za ulaznice. Što reći? Ja mislim da nekako preselimo bazen na Poljud i da tamo igramo finale, da bi bilo sve puno."

Spomenuli smo mu da bi u finalu i Mađarska mogla imati lijepu podršku. Na polufinalnom susretu bodrilo ih je oko 1000 navijača.

"Ako ih i bude 1000 u finalu, siguran sam da se neće čuti pored naših navijača", uvjeren je Žuvela koji dobro poznaje suparnika Barakuda u borbi za zlato.

"Dosta mlada i promijenjena ekipa, došli su bez četiri jako bitna, fenomenalna igrača. Nekima je ovo prvo veliko natjecanje tako da su željni dokazivanja i pokazivanja treneru. Zsolt Varga ih trenira većinu u klubu, trenirali su jako ovo ljeto i sigurno će biti spremni za ovo finale. Njihova najveća prijetnja su Zalanki i Manhercz kao glavni šuteri te golman kojeg ne smijemo razbraniti."

Nekako su svi prognozirali reprizu finala Svjetskog prvenstva kada su se sastale Španjolska i Italija.

"Mi smo bili četvrti, Mađari sedmi, a sad igramo finale. Tako to biva u sportu, ne mogu stalno iste reprezentacije biti u finalima. Htjeli smo tu pobjedu pred domaćom publikom, kada dođe 9000 ljudi gledati žao ti je ako izgubiš. Idemo sad po još jednu", poručio je Žuvela.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider