Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Marko, samo naprijed!

Nova hrvatska sportska zvijezda: Mladić iz Knina kojemu je samo nebo granica

S 8,04 u dalju Čeko bi među seniorima bio šesti na prošlom Europskom prvenstvu, sedmi na prošlom Svjetskom prvenstvu, a imao bi i finale Olimpijskih igara u Riju 2016.

Hrvatska ima novu atletsku zvijezdu. Kninjanin Marko Čeko ima samo 20 godina i već skok preko osam metara. Debitirao je i u Dijamantnoj ligi, petim mjestom, a na nedavnom seniorskom prvenstvu Hrvatske osvojio je tri zlata. Konkurenciju je pomeo u skoku u dalj te u utrkama na 100 i 200 metara te pritom rušio i osobne rekorde.

"Skočio sam tu veliku granicu od 8 metara, 8,04 sam dva puta skočio, na 100 metara 10,46, a na 200 metara 21,18. Trostruka kruna? Nisam mogao ni sanjati o tome, ali dogodilo se", skromno će 20-godišnjak iz Zvonimirova grada.

S 8,04 u dalju Čeko bi među seniorima bio šesti na prošlom Europskom prvenstvu, sedmi na prošlom Svjetskom prvenstvu, a imao bi i finale Olimpijskih igara u Riju 2016.

"Najdraža disciplina mi je skok u dalj jer mi je u njoj lakše napredovati i lakše mogu do svjetskog vrha", rekao je Čeko za Dnevnik Nove TV.

Sada želi srušiti hrvatski rekord Siniše Ergotića od 8,23.

"Ne žuri mi se, mogu to skočiti za dvije godine, mogu na sljedećem natjecanju, mogu za godinu. Kad god, samo da se skoči."

U atletici je od svoje osme godine, a u klubu Sveti Ante stigao je u ruke treneru Draženu Lasiću.

"Ja sam odmah vidio da je on brz, ali kada dijete dođe, ne možete reći to je taj. Kao kad zalijevate cvijeće, najosjetljivije je dok je malo, znači on je mogao 2010. prestati", istaknuo je trener Lasić.

Na treningu Čeko uživa, a trener ga nerijetko kori, ukazuje i na najmanje propuste. A nakon treninga uvijek stiže nagrada.

"Mi nakon svakog treninga odemo na pivo, ne on, već ja."

195 centimetara visoki Čeko mogao je postati i košarkaš, ali zanimala ga je samo atletika. Zvali su ga i s američkog sveučilišta, neki ga sele u Zagreb, ali...

"Tu ću biti još, ne idem nikamo", poručio je Marko, koji dugoročno misli ostati u Kninu.

Probat će izboriti Olimpijske igre u skoku u dalj. Norma je 8,22.

"Marko je pokazao da može nastupati kvalitetno i na mitingu Dijamantne lige, tako da ja vjerujem da može biti u samom vrhu svjetskih skakača već za nekoliko godina", smatra Mladen Katalinić.

Naravno, neće prestati ni s trčanjem. Nekad trenira s brzancima, a ponekad u društvu malenog puža, vjernog klupskog navijača koji je uvjeren da će Čeko ostvariti sve svoje atletske snove.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider