Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Plivala od Visa do Splita

Hrabra hrvatska maratonka ipak nije uspjela: "Hvala svima! Ona plače, a mi smo ponosni!"

Najpoznatija hrvatska daljinska plivačica Dina Levačić pokušala je preplivati 54 kilometra u komadu od Visa do Splita, no odustala je nakon 51. kilometra zbog dišnih problema.

Galerija Dina Levačić (Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL)

Maratonka Dina Levačić nije uspjela doplivati do Splita, već je odustala svega tri kilometra prije svoga cilja. 

"Nakon 51 isplivanog km i lavovske borbe Dina je odustala zbog dišnih problema. Hvala svima na podršci, ona plače a mi smo ponosni na nju", stoji na njenoj stranici na Facebooku.

Još je oko 18 sati bila u Bračkom kanalu. Iako se s tog mjesta već vidio Split, otkrili su se i problemi. Oko 18:30 na njenom profilu na Facebooku objavljeno je da je kurenat (morska struja) izuzetno snažan i da Dina pliva praktički u mjestu već više od sat vremena

Ruta od 54 kilometra

Najpoznatija hrvatska daljinska plivačica planirala je u komadu ukupno preplivati 54 kilometra. Krenula je s viške rive, a cilj je na splitskoj, gdje su joj spremali. Ruta nije bila jednostavna, ali Dina je već plivala i na dosta zahtjevnijim maratonima.

Ova 22-godišnja Solinjanka plivala je za splitski košarkaški klub invalida kojeg je osnivao i njen oca. Tom će klubu donirati dio novca prikupljenog iz projekta, kako bi mogli kupiti sportska kolica koja stoje oko četiri tisuće eura. 

Tijekom plivanja njezina joj je majka dodavala energetska pića i proteinske napitke s pratećeg broda.

Za svaki slučaj, Dinu su pratili i profesionalni spasitelji iz Gorske službe spašavanja tako da je bila maksimalno sigurna. Dolazak u Split isprva je bio planiran za 20 sati, da bi kasnije bio pomaknut na 22 sata nakon problema koje su joj u Bračkom kanalu počele stvarati snažne morske struje. U konačnici je ipak morala odustati zbog dišnih problema. 

Dini ovo nije prvi put da je pokušala svladati jake struje. Iza nje su zahtjevni maratoni, a prva je Hrvatica koja je preplivala La Manche, što joj je pošlo za rukom u rujnu prošle godine. 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider