Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Prvaci slavili

Malkin se vratio i pomogao Penguinsima, Devilsima peti poraz u nizu

U noći s ponedjeljka na utorak odigrane su četiri utakmice u NHL ligi, a branitelji naslova prvaka, igrači Los Angelesa, lako su na svom ledu pobijedili Nashville 5-1...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Igrač utakmice je bio Jeff Carter koji je postigao tri od pet domaćih pogodaka, te je kompletirao svoj peti "hat-trick" u karijeri. Zanimljivo da je Carter zabio prva tri gola na utakmici, a drugi i treći je postigao unutar samo 19 sekundi.

Možemo reći da je Nashville bio potpuno bezopasan, pogotovo u prve dvije trećine, pa je tako u svakih od tih dvadeset minuta prema suparničkim vratima uputio mizerna tri udarca. Do zraka su gosti došli tek u zadnjoj trećini, no tada je već sve bilo gotovo za njih. Bio je ovo za Nashville treći poraz zaredom.

Ruskog majstora Jevgenija Malkina nije zbog ozljede u sastavu Pittsburgha bilo posljednjih jedanaest dana. No, Malkin se vratio u sastav prije ogleda protiv Tampa Baya, te je uvjetovao pobjedu svog sastava 4-3. U tom se meču igra rasplamsala u zadnjoj trećini koju je Malkin otvorio pogotkom za 2-2. Potom je još jedna zvijezda Penguinsa, Sidney Crosby, zabio za 3-2, da bi Malkin asistirao Nealu za rješenje utakmice, odnosno, za 4-2 poslije čega su još jedan pogodak postigli gosti s Floride.

Ovom je pobjedom Pittsburgh došao sasvim blizu samog vrha Istoka, ima samo dva boda manje od najboljeg Montreala.

Čudnovato, ali igrači Phoenixa su opet pobijedili Anaheim s identničnih 5-4 i to nakon raspucavanja. Baš kao i u subotu, prije 48 sati, ogled je nakon 60 minuta i produžetka završio 4-4. S te dvije pobjede Phoenix se bitno pomaknuo na ljestvici Zapadne konferencije, pa je tako skočio s desetog na četvrto mjesto, dok je Anaheim ostao na drugoj poziciji.

Gostima nije pomogla niti odlična predstava Ryana Getzlafa koji je postigao pogodak uz dvije asistencije, a zabio je i pogodak prilikom raspucavanja penala. Ključnim se kod penala pokazao pogodak domaćeg igrača Ekman-Larssona, kao i potom Smithova obrana Ryanovog udarca.

I za kraj recimo da je Toronto slomio New Jersey na svom ledu (4-2), što je Devislima bio peti poraz zaredom. Imali su gosti lijepu situaciju na startu treće trećine jer su vodili 2-1, ali su tada uslijedili pogoci Jayja McClementa, Clarkea MacArthura i Phila Kessela za konačnih 4-2.(TS)

NHL liga, ponedjeljak:

Toronto - New Jersey 4-2
Pittsburgh - Tampa Bay 4-3
Phoenix - Anaheim 5-4 (penali)
Los Angeles - Nashville 5-1

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider