Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
zabava se nastavlja

Makarska ekipa 'Zale Šampion' šampion je ovogodišnjeg Red Bull Sidruna

Pobjednici splitskih kvalifikacija nadjačali konkurenciju na velikoj završnici u Dubrovniku.

Završnica Red Bull Sidruna (Foto: Marjan Radović i Tomislav Može) (Foto: Marjan Radovi? i Tomislav Može)

Pet gradova na Jadranskoj obali, preko 40 ekipa, pet kvalifikacijskih natjecanja i velika dubrovačka završnica – kratki je pregled ovogodišnjeg, petog po redu, Red Bull Sidruna.

Desetominutni vaterpolo haklovi na jedan gol, koji ovaj neobični vaterpolo čine dinamičnim za igranje i zabavnim za gledanje na dubrovačkoj su plaži Sunset Beach u uvali Lapad iznjedrili pobjednike velikog finala: makarsku ekipu Zale Šampion u sastavu Mihovil Marinović, Ivan Perić, Ante Kuzmanić i Toni Lalić Baćir. Oni su svoju pobjedu odnijeli u okršaju s pobjednicima s Danča, ekipom Tradicionalno Neugodni (Petar Krkić, Vlaho Krkić, Leo Bogdanović i Ivan Jurić), rezultatom 9:5.

“Uspjeli smo opravdati ime. Zadovoljni smo jer nismo očekivali da ćemo ovako lako proći kroz finale. Vraćamo se sigurno ako nas primate i nadamo se da će se konkurencija u budućnosti pojačati. Ipak nam je ovo bio samo malo lakši trening. Radujemo se Mostaru i Red Bull Cliff Diving natjecanju. Htjeli bismo da se ovo natjecanje još više popularizira i možda organizira na Makarskoj rivijeri jer bi bilo puno zainteresiranih ekipa, a po viđenom danas – i puno navijača!“, izjavili su sretni pobjednici.

Završnica Red Bull Sidruna (Foto: Marjan Radović i Tomislav Može) Završnica Red Bull Sidruna (Foto: Marjan Radović i Tomislav Može) (Foto: Marjan Radovi? i Tomislav Može)

More se na Sunset Beachu nametalo kao jedino pravo olakšanje od ljetne žege, no u moru je bilo svakako, samo nije bilo lako. Borbenim okršajima za titulu prvaka svjedočili su promatrači s obale i međunarodni vaterpolski sudac Maro Savinović, kojem je ipak bilo lakše nego igračima:

„Bilo je zabavno i lijepo. Ekipe znaju igrati vaterpolo, zabavljale su se dobro, a pobjednici su stvarno bili najbolji: znaju što rade i snalaze se dobro u malom prostoru. Nije bilo teško suditi jer je igra bila korektna.“

Borba za treće mjesto vodila se između šibenskih pobjednika Konoba KOJO (Ante Stojanović, Ivor Eškinja, Šime Brzić i Ivan Kadija) te opatijskih pobjednika Kvarnerčić (Jakov Hrkać, Pero Zucalo, Arsen Sergo i Vedran Poropat), u kojoj je treće mjesto osvojila Konoba KOJO sa samo golom razlike (4:3).

Unatoč izuzetnim obranama golmana VK Jug CO Antonia Vukojevića i Tonija Jarka, lopta je mrežu tijekom velike završnice zatresla 93 puta. S obzirom na to da je gol branio dva dana zaredom, Antonio Vukojević je izjavio:

„Bila su ovo dva iznimno zanimljiva dana za mene. Natjecalo se puno odličnih ekipa i drago mi je što sam baš ja imao priliku sudjelovati u ovom natjecanju. Velika je razlika igrati u moru i ovo je za mene novo iskustvo. Deset minuta biti sam protiv obje strane je zaista lavovski posao. Sasvim zaslužena pobjeda ekipe Zale Šampion, koja je od samog skoka u more odlično svladala sve izazove koji su stavljeni pred igrače.”

Završnica Red Bull Sidruna (Foto: Marjan Radović i Tomislav Može) Završnica Red Bull Sidruna (Foto: Marjan Radović i Tomislav Može) (Foto: Marjan Radovi? i Tomislav Može)

Iako se na postolje nisu penjali, igrači su primili svoje medalje, a oko vrata im ih je stavio trener VK Jug CO Vjekoslav Kobeščak. Sve dogodovštine u moru i na kopnu pratili su dovitljivi komentari voditelja Maria Petrekovića, a uz bakljadu i raspoložene navijače zabave nije nedostajalo cijeli dan. A upravo je zabava ono što slijedi i u narednim danima, jer će pobjednička ekipa Zale Šampion od 7. do 8. rujna otputovati na Red Bull Cliff Diving u Mostaru, gdje će uživati u atraktivnim skokovima u rijeku Neretvu sa Starog mosta.

Finalni poredak ekipa:

1. mjesto: Zale Šampion (Mihovil Marinović, Ivan Perić, Ante Kuzmanić i Toni Lalić Baćir)
2. mjesto: Tradicionalno Neugodni (Petar Krkić, Vlaho Krkić, Leo Bogdanović i Ivan Jurić)
3. mjesto: Konoba KOJO (Ante Stojanović, Ivor Eškinja, Šime Brzić i Ivan Kadija)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider