Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
ZAVRŠEN PRVI DAN

Mađari pobjedom startali SP u vaterpolu, Španjolci u golijadi savladali Srbe

Mađari su jednako kao i Hrvatska, uspješno započeli SP u vaterpolu, dok su Španjolci opravdali status favorita protiv Srbije

Alvaro Granados (Foto: Profimedia)

Vaterpolska reprezentacija Mađarske svladala je reprezentaciju Japana sa 16-8 (4-4, 3-2, 3-1, 6-1) u utakmici 1. kola skupine C na Svjetskom prvenstvu u japanskoj Fukuoki.

Prethodno je u toj skupini Hrvatska s uvjerljivih 24-5 nadigrala Argentinu.

Opravdan status favorita

Favorizirani Mađari, aktualni europski doprvaci, otpor japanskih vaterpolista uspjeli su slomiti tek u zadnjih 11 i pol minuta utakmice. Do tada je Japan držao rezultatski priključak i u 21. minuti utakmice gubio samo s jednim golom razlike (8-7). Do kraja dvoboja mađarski vaterpolisti su postigli osam, a primili samo jedan pogodak i na kraju došli do uvjerljive pobjede.

Kod Mađara su po četiri pogotka postigli Gergo Zalanki i Szilard Jansik, a po dva Marton Vamos i Denes Varga. Najbolji strijelci japanske reprezentacije su na ovoj utakmici bili Toi Suzuki i Mitsuru Takata sa po dva gola svaki.

Na ljestvici skupine vodeća Hrvatska ima tri boda, isto koliko ih ima i drugoplasirana Mađarska, uz lošiju gol-razliku. Bez bodova su Japan i Argentina.

Španjolci brzo pobjegli mladoj Srbiji

Najzanimljiviji susret dana odigrali su u skupini D Španjolska i Srbija, a aktualni svjetski prvaci slavili su protiv pomlađene Srbije rezultatom 16:14.

Mlada Srbija sjajno je otvorila i povela 2:0, ali brzo su se Španjolci vratili i naslagali čak sedam pogodaka u nizu. Srbija se uspjela do odmora oporaviti i nadoknadi dva pogotka pa se na poluvrijeme otišlo s rezultatom 8:5.

Ipak, Perrone je u prvoj minuti drugog dijela postigao dva pogotka i odveo Furiju na 10:5, nakon čega Srbija više nije imala snage vratiti se. Smanjili su dvaputa na tri pogotka razlike, no onda se Španjolska podigla i odlučila susret sredinom posljednje četvrtfine, kad su otišli na 16:11. Srbija je do kraja napravila seriju 3:0, za na papiru itekako podnošljiv poraz.

U istoj skupini, Crna Gora je pobijedila Južnoafričku Republiku rezultatom 35:10. 

U skupini A SAD je savladao Kazahstan (18:5), a Grčka Australiju (13:9), dok su u skupini B Talijani bili bolji od Francuza (13:6), a Kanada od Kine (13:10).

U drugom kolu, koje je na rasporedu u srijedu, 19. srpnja, sastat će se Hrvatska - Mađarska (5 sati ujutro po srednjoeuropskom vremenu) i Japan - Argentina (12 sati).

Prvo mjesto u skupini donosi izravan plasman u četvrtfinale, dok će drugoplasirana i trećeplasirana reprezentacije morati igrati i utakmicu osmine finala.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider