Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Ludilo po treći put: Hrvatski bob opet ide na ZOI!

Nakon američke turneje i sedam utrka na Amerika Cupu, hrvatski bob četverosjed plasirao se na Zimske olimpijske igre u Vancouveru, od 12. do 28. veljače 2010., iako se službena potvrda očekuje 17. siječnja...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bob četverosjed, u sastavu Ivan Šola, Slaven Krajačić, Mate Mezulić, Igor Marić i Andras Haklits, u SAD su otišli s ciljem ispunjenja olimpijske norme, a trenutačno zauzimaju 27. mjesto, što je među trideset posada koje imaju pravo nastupa na ZOI.

Naime, prema sustavu kvalifikacija za ZOI Vancouver, normu ostvaruje 30 posada boba četverosjeda prema FIBT rankingu u sezoni 2009/2010. i to tri države po tri posade, sedam država po dvije posade i sedam država po jednu posadu. Kvalifikacijska natjecanja su Svjetski kup, Europa Cup i Amerika Cup, a hrvatska posada imala je pravo nastupa na Europa Cupu i Amerika Cupu, a za FIBT ranking se računa sedam najboljih rezultata u sezoni 2009/2010.

Hrvatskom bobu četverosjedu još predstoji nastup na Europa Cupu 17. siječnja 2010. u Cesani (Italija), kada se i zatvara lista olimpijskih kvota, a naši konkurenti za nastup na ZOI su Srbija, Lihtenštajn i Japan koji imaju vrlo male šanse za osigurati nastup u Vancouveru kroz kvalifikacijsko natjecanja u Cesani.

Hrvatski olimpijski odbor predviđa da će u Vancouveru nastupiti 18 sportaša, od čega deset u alpskom skijanju, dva u bitalonu, dva u nordijskom skijanju i četiri u bobu, a 26. siječnja 2010. znat će se konačan sastav hrvatske olimpijske delegacije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider