Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
kreće Red Bull Sidrun

Ljetni vaterpolo hakl vraća se na Jadransku obalu!

Spoj sporta, mora, sunca i dobre zabave - Red Bull Sidrun - nakon jednogodišnjeg izbivanja u kolovozu se vraća na Jadransku obalu!

Red Bull Sidrun

Ovaj, malo drukčiji vaterpolo, igra se 3 na 3 i na jedan gol: igrači su amateri, a golman je jedini profesionalac u igri koji je ujedno i neovisan i brani za obje ekipe. Utakmice traju samo 10 minuta ili do trenutka kada jedna ekipa postigne 11 pogodaka, a nakon 10 minuta pobjednička je ekipa ona koja je po isteku desete minute u mrežu poslala najviše lopti.

Sport je ovaj vrlo zabavan za gledanje i nimalo lagan za igranje. Kratke utakmice, mali broj igrača i jedan gol čine ovaj hakl brzim i napetim, ali i pravom dizalicom atmosfere među promatračima na plaži. Red Bull Sidrun svoju je prvu turneju po Jadranskoj obali započeo 2013. godine, a uz jednu stanku prošloga ljeta u četiri je godine obišao Volosko, Rijeku, Zadar, Biograd, Šibenik i Dubrovnik.

Prve tri godine naslov su odnijeli Dubrovčani i tako opravdali titulu svog grada kao kolijevke vaterpola. 2016. godine pobjedu su, nakon napetog finala, odnijeli Splićani. Hoće li Dubrovčani ove godine uzvratiti udarac ili nas čekaju iznenađenja sa sjevera, ostaje nam tek za vidjeti.

Od 12. kolovoza Red Bull Sidrun započinje svoju novu, petu turneju duž Jadrana, a prvi grad na rasporedu za kvalifikacijska natjecanja je Opatija. Nakon toga vaterpolo hakl seli se na otok Ugljan, zatim Šibenik i Split te na kraju Dubrovnik u kojem će se odigrati veliko finale 25. kolovoza.

Prijave za Red Bull Sidrun su počele i moguće su najkasnije 48 sati prije pojedinog turnira, a broj prijava je ograničen. Sportsko odmjeravanje snaga i odlična zabava zagarantirane su svim prijavljenim ekipama, a pobjedničkoj ekipi zagarantiran je odlazak na Red Bull Cliff Diving u Mostaru u rujnu i uživanje u atraktivnim skokovima u rijeku Neretvu sa Starog mosta. Sve o pravilima i prijavama potražite na redbull.hr/sidrun

Kalendar:

12. kolovoza – Opatija
16. kolovoza – otoku Ugljan, Kali
18. kolovoza – Šibenik
19. kolovoza – Split
24. kolovoza – Dubrovnik
25. kolovoza – Dubrovnik finale
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider