Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Zasad su na nuli

Šola vratio Červara u PPD Zagreb: "Ovo je utakmica u kojoj moramo pobijediti"

Šoli će to biti druga utakmica na klupi Zagreba, nakon što se u prvoj on i njegova momčad nisu dobro proveli doživjevši u Barceloni rekordan poraz (27:45) uz najviše primljenih pogodaka u klupskoj povijesti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rukometaše PPD Zagreba u srijedu očekuje utakmica 5. kola EHF Lige prvaka, u kojoj će u zagrebačkoj Areni od 20:45 ugostiti Celje Pivovarnu Laško, a trener Vlado Šola je na konferenciji za medije izjavio kako se radi o dvoboju koji je označen kao onaj u kojem njegova momčad mora pobijediti.

Šoli će to biti druga utakmica na klupi Zagreba, nakon što se u prvoj on i njegova momčad nisu dobro proveli doživjevši u Barceloni rekordan poraz (27:45) uz najviše primljenih pogodaka u klupskoj povijesti.

Druga utakmica pred Šolu i njegove izabranike stavlja dodatni pritisak.

"Ta druga utakmica je označena kao jedna od onih koju mi moramo pobjediti. Previše vremena nismo imali u zajedničkom radu, no zadnjih nekoliko dana vide se konture onoga što ja kao trener želim da mi igramo. Nadam se da ćemo sutra to sve sprovesti na utakmici i pobjediti Celje", rekao je Šola na konferenciji za medije koja je održana u SD Trešnjevka uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

"Najvažnije od svega za mene će biti da igrači sutra započnu i završe utakmicu s mišlju kako najbolje dati svoj doprinos u igri i da njihova osobna igra bude na najvišem nivou. O rezultatu ću razmišljati ja, a oni nek razmišljaju o tome kako će sprovoditi moje zamisli", dodao je trener Zagreba.

Jedan od onih koji će dirigirati Zagrebovim napadima bit će 23-godišnji slovenski reprezentativni srednji vanjski Aleks Vlah koji očekuje utakmicu u kojoj će strijelci i jedne i druge momčadi biti raspoloženi.

"Analizirali smo ih i znamo kako igraju. Dobar im je roster i imaju svoj stil igre te drže tempo svih 60 minuta. Imaju nekoliko odličnih pojedinaca i spremili smo obranu, ali i napad za njih. Očekujem zanimljivu utakmicu s puno muške igre i velikim brojem golova", najavio je 23-godišnji Kopranin.

Baš kao i Zagreb, ni Celjani se u prva četiri kola nisu dobro proveli, izgubivši tri utakmice s dvoznamenkastom razlikom. Obje momčadi se nalaze na začelju skupine B, no, Šola smatra da se uopće ne radi o bezazlenoj momčadi.

"Ne bih se složio da je to ekipa koja nema kvalitete. Imaju svoj sustav igre koji igraju godinama i igraju ga jako dobro. Istina je da nemaju skupih i zvučnih igrača, ali kao kolektiv djeluju jako zanimljivo i uigrano. Brzo igraju i brzo prelaze centar u dva vala što stvara dosta problema protivnicima. To je nešto na što ćemo se najviše morati fokusirati kod igre u obrani", zaključio je glavni trener Šola koji će od danas imati i dodatnu stručnu pomoć u klubu koji je na poziciju savjetnika doveo hrvatskog izbornika Linu Červara.

"Dugo godina sam bio trener PPD Zagreba tako da poznam klub, no sad sam u jednoj široj ulozi od one trenerske. PPD Zagreb je perjanica svih naših klubova, jer je klub s bogatom prošlošću, sadašnjošću, a mora imati i budućnost. Moramo gledati kako s najsuvremenijom tehnologijom i metodom što prije osposobiti našu djecu i naše igrače da nose ovakav klub kao što je Zagreb", rekao je na predstavljanju u svojoj novoj ulozi trofejni trener.

"Vidim da je Zagrebu intencija da okosnicu kluba čine naši domaći igrači koji će doći do afirmacije kroz igranje Lige prvaka i sigurno je klub koji je izazov svakom mladom igraču. Mi moramo stvarati igrače. Stoga ću pokušati da svojim utjecajem prije svega prenesem iskustvo, svoje vizije i ideje. Pokušat ću dati sve od sebe da utječem i pratim te usmjeravam trenere svih dobnih kategorija", zaključio je Červar ne zaboravljajući istaknuti da nije došao nikoga rušiti.

Iz kluba su poručili da su od lokalnog stožera Civilne zaštite dobili dopuštenje da ovom dvoboju može nazočiti 200 navijača u dvorani, koji svoje besplatne ulaznice mogu preuzeti na dan utakmice od 17:00 na blagajni Arene Zagreb. Dvoboj PPD Zagreba i Pivovarne Laško će započeti u 20:45.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider