Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"djeci to puno znači"

Lijepe priče o dječjim sportskim turnirima: "Voljeli bi da ih je više"

Mladi košarkaši i nogometaši susreli su se s vršnjacima iz cijele Hrvatske, ali i svijeta.

Turnir Vlatko Marković (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Legendarne Jazine ugostile su poslijepodne onaj najdraži zvuk - škripe tenisica. Mladi košarkaši iz Zadra, Zagreba, Osijeka i s Kvarnera odmjerili su snage na final fouru turnira Basket 4 kids, a među dječacima starosti do 13 godina, uvjerljivo najbolji bili su domaćini - Zadrani.

"Za jedno pet minuta smijat će se i pobjednici i poraženi i to je najveća vrijednost ovakvih druženja. Tako da zbilja voljeli bi da je ovakvih turnira u ovom formatu što više, jer djeci oni stvarno puno znače", rekao je Alen Zrilić, trener U15 momčadi Zadra.

"Dobro je! Turnir je boa jak, al mislim da smo pokazali da možemo to napraviti i da smo dokazali da se samo s vježbom i radom može puno toga postići'', rekao je Stipe Ivanković, igrač Zadra.

Zadarska dica u finalu su svladala zagrebačke Vučiće s 37 razlike i tako izborila nastup na regionalnoj završnici koja se u svibnju igra u slovenskoj Sežani. Organizatori sa Sportkluba ističu hvalevrijedan motiv organizacije ovog turnira u šest zemalja u regiji.

"Stvar koja je vrlo bitna je da u današnje vrijeme pokušamo odvojiti klince od kompjutera, od televizije, od nekih društvenih igara i zabava i da ih dovedemo da se bave sportom i da promoviramo zdrav način života", kaže Marin Radić iz Sportkluba Hrvatska.

130 kilometara sjeverozapadno u Medulinu, nešto stariji klinci spustili su loptu na zemlju. Osam reprezentacija u dobi do 15 godina oduševilo je nogometnim umijećem, a mladi Vatreni su nakon dvije pobjede na startu danas poraženi protiv vršnjaka iz Argentine. No polufinale ovog međunarodnog turnira već su osigurali.

"Najbitnije zbog nogometa jest da se djeca iz cijelog svijeta sučeljavaju, a što se tiče kompjutera - ja mislim da je bolje uživo igrati protiv Južnoamerikanaca ili Azijata, nego virtualno preko kompjutera", smatra Tomislav Gričar, izbornik hrvatske U15 reprezentacije.

Finale turnira koji nosi ime pokojnog predsjednika HNS-a Vlatka Markovića na rasporedu je u nedjelju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider