Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Dosta problema

Hrvatska u dramatičnoj završnici slavila u Belgiji: Domaćin opasno zaprijetio, vratar spasio Kauboje

Hrvatska je pobijedila Belgiju 30:27 u 2. kolu skupine 5 kvalifikacija za plasman na Europsko prvenstvo 2024.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u susretu je 2. kola skupine 5 kvalifikacija za plasman na Europsko prvenstvo 2024. godine kao gost svladala Belgiju sa 30-27 (15-13).

Luka Cindrić, Tin Lučin i Ivan Martinović postigli su po šest golova za Hrvatsku, dok su isti učinak u sastavu Belgije imali Yves Vancosen i Joris Gille.

Iako je Hrvatska koncentrirano krenula u dvoboj i sredinom prvog poluvremena imala prednost od 10-6, domaći su u nastavku utakmice prvenstveno kvalitetnom igrom sa sedmoricom igrača u napadu te raspoloženim vratarom Lettensom uspjeli vratiti u igru. Do poluvremena se Belgija primaknula na 15-13, da bi nastavak otvorila serijom 5-2 i stigla do prednost 18-17 20-ak minuta prije kraja.

Ipak, Hrvatska nije u završnici dopustila iznenađenje, mladi 20-godišnji Dominik Kuzmanović zaustavio je nekoliko teških lopti, dok su ključne pogotke za vodstvo 27-26 i 28-26 postigli Tin Lučin i kapetan Domagoj Duvnjak.

Ovo je druga pobjeda Hrvatske u kvalifikacijama kojom se uvelike približila plasmanu na EP koji će se igrati u siječnju 2024. u Njemačkoj. Hrvatska je na vrhu skupine s četiri boda, slijedi Nizozemska s dva, dok su Belgija i Grčka bez bodova. U ovoj skupini još će od 17 sati igrati Grčka i Nizozemska.

Plasman na EP izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije iz skupine te četiri od osam najboljih trećeplasiranih.

Kvalifikacije za EP nastavit će se u ožujku sljedeće godine kada će Hrvatska igrati protiv Nizozemske.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider