Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
hirscher drugi

Kristoffersen svjetski prvak u veleslalomu, Zubčić 19.

U utrci u Areu nastupila su i četvorica hrvatskih skijaša.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Norvežanin Henrik Kristoffersen osvojio je naslov svjetskog prvaka u veleslalomu na SP u alpskom skijanju u Areu, on je ostvario 20 stotinki bolje vrijeme od najvećeg favorita uoči utrke i branitelja naslova Austrijanca Marcela Hirschera koji je osvojio srebro, dok je vodeći nakon prve vožnje Francuz Alexis Pinturault na kraju stigao do bronce sa 42 stotinke iza Norvežanina.

U utrci u Areu nastupila su i četvorica hrvatskih skijaša od kojih je najbolji plasman ostvario 26-godišnji Filip Zubčić koji je zauzeo 19. mjesto sa 2.81 sekundom zaostatka za Kristoffersenom. Elias Kolega je završio na 37. mjestu sa 11.63 sekunde iza pobjednika, njegov brat Samuel 38. sa 11.72 sekunde iza Kristoffersena, dok Leon Nikić nije završio drugu vožnju.

Za 24-godišnjeg Kristoffersena ovo je prva medalja sa svjetskih prvenstava, a stigla je nakon četiri četvrta mjesta. Prvi do osvajača medalja bio je 2015. u Vailu u slalomu te 2017. u Sankt Moritzu i u slalomu i u veleslalomu, no prošle je godine na ZOI u Pjongčangu osvojio srebro upravo u veleslalomu.

Priliku za povećanje broja medalja Kristoffersen će imati u nedjelju kada je na programu slalom, a mladi je Norvežanin 15 od dosadašnjih 16 pobjeda u Svjetskom kupu ostvario upravo u slalomu. Jedinu veleslalomsku pobjedu dosada ostvario je u Meribelu prije gotovo četiri godine.

Za 29-godišnjeg Hirsachera ovo je četvrta medalja u veleslalomu sa svjetskih prvenstava, a treće srebro. Zlatni je bio prije dvije godine u Sankt Moritzu, dok je srebra osvajao još 2013. u Schladmingu i 2015. u Vailu. No, s obzirom na četiri ovosezonske pobjede u ovoj disciplini u Svjetskom kupu i olimpijski naslov iz Pjongčanga, Hirscher je zasigurno očekivao više.

S druge strane, 27-godišnji Pinturault uživa u najboljem natjecanju u karijeri. Prije četiri dana osvojio je zlato u kombinaciji, a sada je stigla i bronca u veleslalomu. Zanimljivo, ovo mu je četvrta bronca u veleslalomu s velikih natjecanja, bio je treći i na SP 2015. u Vailu te na ZOI 2014. u Sočiju i 2018. u Pjongčangu.

Zubčić je ponovio isti plasman u veleslalomu kao i prije dvije godine, i tada je u Sankt Moritzu bio 19. Tako mu i dalje najbolji plasman sa svjetskih prvenstava u ovoj disciplini, inače njegovoj najjačoj, ostaje 16. mjesto iz Vaila prije četiri godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider