Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
ispisala povijest

Kraljica atletike vratila se kući: "Da je peto zlato osvojiti lako, osvajao bi ga svatko"

Najbolja svjetska bacačica diska Sandra Perković postala je prva atletičarka u povijesti s pet uzastopnih zlatnih medalja na europskim prvenstvima.

Galerija Sandra Perković sa zlatnom medaljom (Foto: AFP) Sandra Perković na dočeku u Zagrebu Sandra Perković na dočeku u Zagrebu Medalja Sandre Perković

Najbolja svjetska bacačica diska Sandra Perković (28) u subotu je na Europskom atletskom prvenstvu u Berlinu osvojila zlatnu medalju s hicem od 67,62 metara, te je tako postala prva u povijesti, računajući i mušku i žensku konkurenciju, s pet uzastopnih naslova europske prvakinje u istoj pojedinačnoj disciplini!

Večeras se kraljica atletike vratila u Zagreb! Sandru su na terminalu "dolazaka" dočekale brojne novinarske ekipe, uključujući Novu TV, i tamburice. Po izlasku pred njih dobila je veliki pljesak od okupljenih, pa se zaputila prema svojim najmilijima, prije nego li su novinari dobili priliku dobiti koju izjavu.

"Jako sam sretna da sam osvojila peto zlato i da smo zajedno ispisali povijest. Najbitnije je da je zlato oko vrata. Da je peto zlato osvojiti lako, osvojio bi ga svatko", rekla je Sandra na početku.

"Prvog zlata se više ne sjećam, bilo je to 2010. godine. Malo su izblijedile emocije. Svako zlato ima svoju priču, a ovo ima posebnu. Ne želim reći da sam pokleknula pod pritiskom, ali jednostavno se stvari nisu odvijale onako kako smo zamislili. Zanimljivo je da sam istu daljinu bacila i 2012. godine kada sam osvojila zlato u Helsinkiju".

"Pokušala sam ostati koncentrirana u teškim trenucima. Nakon prvih hitaca koji je otišao u mrežu morala sam mijenjati taktiku. Nakon tri serije i tri "iksa" razgovarali smo što ćemo sad i odlučili da idemo na sve ili ništa, da idemo rokati pa što bude. Nakon četvrtog hica i još jednog promašaja počele su se miješati emocije. Nisam htjela ostaviti za kraj, pred njemačkom publikom, hitac kojim se spašavam. Kada sam vidjela da disk u petoj seriji izlazi van, moja je sreća bila neizmjerna".

Cijeli razgovor sa Sandrom Perković i njezinim timom pogledajte u priloženim videima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider