Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
ivica je ogorčen

Kostelić napao FIS i poznate skijaše zbog skandala na SP-u: ''Gdje ste sada vi koji se kunete u pravdu?''

Nevjerojatnu drugu vožnju gledali smo na Svjetskom prvenstvu, što je razbjesnilo i Ivicu Kostelića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Višestruki osvajač olimpijskih medalja i pobjednik Svjetskog kupa, Ivica Kostelić odlučio je javno prozvati krovnu svjetsku skijašku organizaciju, ali i najveće zvijezde slaloma zbog onog što smo gledali u jučerašnjoj drugoj vožnji slaloma na Svjetskom prvenstvu u Cortini D'Ampezzo.

Podsjetimo, zbog visokih temperatura druga je vožnja posljednje utrke na SP-u potpuno promijenjena. Umjesto da skijaši startaju kao i inače, od 30. mjesta pa prema najboljem iz prve vožnje, drugu vožnju otvorio je 15. iz prve vožnje, a potom su startali svi u poretku ispod njega.

Organizatori su se na to odlučili kako oni najbolji ne bi imali najgore uvjete na stazi koja se počela raspadati. Nakon što su završili oni od 15. prema 1. mjestu, tek onda su izašli ostali.

Našem Istoku Rodešu pukom slučajnošću to je odgovaralo pa je u drugu vožnju startao drugi.

Zanimljivo je to da se u Svjetskom kupu ovakve stvari nisu radile iako je bilo situacija da se u drugoj vožnji pri višim temperaturama staza pretvara u blato. Zbog svega je reagirao naš Ivica Kostelić te na Instagramu poručio:

''Gdje ste sada, 'borci za slobodu', zagovaratelji pravde u sportu? Gdje si sada, FIS-u? Zašto ne istupite i prestanete savijati leđa pred interesom pokvarenih? Ali iznad svega, gdje ste vi najbolji slalomaši? Bojite li se dići glas protiv nepravde? Vaša šutnja je potpora nepravdi učinjenoj vašim kolegama, naročito onim mlađima čije su šanse za poštenom borbom unaprijed izbrisane tom odlukom. Mi tražimo šampione – ima li među vama takvih? Snaga se izražava velikodušnošću. Nepravda je put slabih.

Sportska pobjeda postignuta nepravedno i časno je bezvrijedna.

I nikad nemojte zaboraviti - najveća su zla zasnovana na nasilju nekolicine i šutnji mnogih. Govorite sada ili nikad više ne govorite o pravednosti'', napisao je na Instagramu Ivica.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider