Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Veleslalom u Adelbodenu

Kostelić podbacio, trijumf Neureuthera: Zamalo sudar na stazi!

Prvi put u karijeri njemački je skijaš Felix Neureuther (29) ostvario pobjedu u veleslalomu. Slavio je ove subote u švicarskom Adelbodenu u petoj veleslalomskoj utrci u Svjetskom kupu ove sezone...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Toplo je vrijeme značajno utjecalo na kvalitetu staze Chuenisbärgli, samim time i na ishod utrke, ali to nije nimalo smetalo Neureutheru koji je nakon prve vožnje bio tek na sedmom mjestu.

Drugi je ''lauf'' odradio sjajno, a nakon toga je dočekao i pogreške Marcela Hirschera i Alexisa Pinturaulta, ispadanje Teda Ligetyja, te slabiji nastup Thomasa Fanare. Na koncu je Nijemac slavio u vremenu 2:34.60, čime je za deset stotinki nadmašio Fanaru, vodećeg nakon prve vožnje. Treći je s 19 stotinki zaostatka bio Hirscher.

Podsjetimo, pet dana ranije je Neureuther slavio i u slalomu u Bormiju, a ovo mu je ukupno sedma pobjeda u karijeri u Svjetskom kupu. Svih dosadašnjih šest je, međutim, ostvario u slalomu, a u Adelbodenu je postao tek drugi Nijemac u povijesti s trijumfom u veleslalomu. Prije njega je to uspjelo samo Maxu Riegeru 1970. godine.

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić je nakon prve vožnje bio 19., a u nastavku je pokvario plasman, pa je završio utrku tek na 26. mjestu s 2.78 sekundi zaostatka.

U prvoj vožnji dogodila se smiješna situacija kada je tijekom vožnje Henrika Kristoffersena na stazu izletio jedan od radnika. Malo je nedostajalo da dođe do sudara, Norvežanin je refleksno reagirao i izbjegao radnika, ali je morao odustati.

U redoslijedu veleslalomaša prvi je i dalje Marcel Hirscher, dok u ukupnom pretku vodi Norvežanin Aksel Lund Svindal. (TS) 

Svjetski kup skijaša, veleslalom u Adelbodenu, rezultati:

1. Felix Neureuther (Njem) 2:34.60

2. Thomas Fanara (Fra) +0.10

3. Marcel Hirscher (Aut) +0.19

4. Alexis Pinturault (Fra) +0.32

5. Leif Kristian Haugen (Nor) +1.24

...

26. Ivica Kostelić (Hrv) +2.78

...

 

Redoslijed u veleslalomu:

1. Marcel Hirscher (Aut) 380

2. Alexis Pinturault (Fra) 305

3. Ted Ligety (SAD) 260

4. Thomas Fanara (Fra) 232

5. Felix Neureuther (Njem) 181

...

29. Ivica Kostelić (Hrv) 29

...

 

Ukupni redoslijed u Svjetskom kupu:

1. Aksel Lund Svindal (Nor) 652

2. Marcel Hirscher (Aut) 575

3. Ted Ligety (SAD) 333

4. Alexis Pinturault (Fra) 318

5. Felix Neureuther (Njem) 311

...

39. Ivica Kostelić (Hrv) 111

...

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider